Франсес Коклен срещу Тотнъм. Изражението на лицето му казваше всичко. Коклен осъзна какво е направил, но беше твърде късно. Арсенал водеше с 1:0 преди халфът да си изкара глупав втори жълт картон и да остави своите с човек по-малко. Победата щеше да изравни Арсенал и Тотнъм на второто място и "артилеристите" щяха да бъдат само на пет точки зад Лестър. Освен това, победа в това свирепо дерби щеше да даде криле на отбора и доверието от феновете щеше да се завърне. Арсенал най-накрая изглеждаше уверен във възможностите си и не се виждаше как ще загуби точки в този двубой. Коклен обаче си изкара ненужен жълт картон през първото полувреме за игра с ръка, а после последва и втори. Пет минути след като бе изгонен, Тотнъм изравни. Две минути по-късно, те поведоха. Арсенал все пак спаси едната точка и 24-годишният футболист заяви: "Съжалявам много"!
 
Кевин Миралас срещу Уест Хям. Няма как да пропуснем Кевин. Първо симулацията, а след това зверското влизане с двата крака в играч на Уест Хям. Безразсъдно и ненужно. Евертън водеше с 1:0, когато Миралас бе изгонен. Въпреки, че домакините се бориха храбро и дори в един момент поведоха с 2:0, "чуковете" успяха да обърнат развоя на мача и в крайна сметка да спечелят с 3:2. Миралас често е обект на критики на стадион "Гудисън Парк" откакто се присъедини към клуба през 2012 г. Белгиецът се оплакваше от липса на игрово време, а след двубоя в събота, може и повече да не помирише терен. Ако симулацията в 16-тата минута беше глупава, то бруталното влизане в краката на Аарън Кросуел 20 минути по-късно е направо безумно. В един уикенд на глупави червени картони, Миралас е достоен да присъства в нашата класация.
 
Джеймс Милнър срещу Кристъл Палас. Вие сте втори капитан на Ливърпул!  Назначен сте като такъв през лятото. Вие сте един от най-опитните играчи в страната. Отборът ви губи с 1:0 и вие имате един жълт картон. Какво ще направите?
 
А) - Няма да направите глупав фаул, който със сигурност ще ви докара втори жълт картон или Б) - Ще направите глупаво нарушение, което неизбежно ще доведе до червен картон? Ако вашият отговор е Б) - Честито, значи вие сте Джеймс Милнър!
Най-интересното е, че след като Милнър бе изгонен Ливърпул успя да обърне мача и в крайна сметка да спечели с 2:1, но глупавото влизане в краката на Вилфред Заха си е за отбелязване.
 
Хуан Мата срещу Уест Бромич. „Когато получиш първия жълт картон, това е като предупреждение за играта ти на терена и трябва да внимаваш. Но когато получиш и втори, това означава само едно – край на играта за теб, което от своя страна може да затрудни играта на целия отбор. Реферът обаче трябва добре да познава играча, на когото дава картон, трябва да знае неговия характер. Хуан Мата никога не е наранявал свой противник. След мача попитах Мата дали до сега е получавал червен картон и бях изненадан, когато ми каза, че този му е първият”, това каза мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал след двубоя.
 
"Той не е такъв играч" е аргумент който работи много рядко. Испанецът може и да не е сред най-грубите играчи, но рефер като Майк Дийн, който често обича да застава под светлината на прожекторите не би простил подобни две глупави нарушения в рамките на пет минути. Мата бе изгонен и "червените дяволи" загубиха с 1:0.
 
Жозе Фонте срещу Съндърланд.
Ако Фабио Борини излезе сам срещу вратаря - остави го. Шансовете, че няма да отбележи са огромни. Глупаво момче!
 
Мат Стед
Football365.com