Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Дуайт Йорк смята, че Луис ван Гаал трябва да бъде уволнен и на негово място да бъде назначен Райън Гигс.

"В крайна сметка, всичко е въпрос на резултати", каза Йорк. "През последните две години Ван Гаал похарчи купища пари и докара много нови играчи, а няма никакви резултати".

"Вижте, има много млади мениджъри. Зинедин Зидан получи шанс в Реал Мадрид, Луис Енрике работи с успех в Барселона, Пеп Гуардиола идва в Манчестър Сити, Маурисио Почетино е в Тотнъм, всички те са бивши играчи. Чувствам, че играта върви по този път и сега е най-правилното време да се даде шанс на Гигс".

Йорк спечели три титли от Висшата лига и Шампионската лига през 1999 под ръководството на бившия мениджър на Юнайтед Алекс Фъргюсън, след като се присъедини от Астън Вила. 44-годишният бивш национал на Тринидад и Тобаго заяви, че с разбито сърце гледа Вила в дъното на таблицата и смята, че ако му се даде шанс ще успее да изправи клуба на крака.

"Чувствам, че мога да оправя нещата, стига от клуба да ми дадат възможност. Астън Вила е голям отбор и ако отиде в Чемпиъншип следващата година, аз имам опит и знам какво е необходимо за да спечеля това първенство", заяви още Дуайт Йорк.