Черно море си изкара яда на закъсалия Ботев (Пд) с победа 3:0. Варненци изиграха силен мач на "Тича" и се реваншираха за загубата от Монтана с 2:3 в миналия кръг. Най-силен за "моряците" бе капитанът Георги Илиев, който в вкара гол и подаде за другите два. Така Ботев записа осми мач без победа в първенството.

Още в първите минути варненци бяха близо до откриване на резултата. Бакари получи пас отляво и шутира, но гредата спаси пловдивчани. Последваха по-спокойни минути, в които домакините държаха инициативата, но не успяваха да създадат сериозни положения.

В 25-ата минута гамбийският нападател Бакари все пак успя да разпечата вратата на гостите. Георги Илиев центрира от фаул и Бакари с глава простреля вратаря Голас. Ботев направи плахи опити да изравни, но в играта на "канарите" нямаше достатъчно агресия и креативност в завършващата фаза.

В 50-ата миунта Юсеин стреля от границата на наказателното поле, но за късмет на "моряците" топката мина до лявата греда на застиналия на място Георги Китанов. Малко след това Георги Илиев центрира от корнери, Матиа Курьор надскочи защитата на пловдивчани и стреля с глава, но топката профуча над гредата.

В 59-ата минута Черно море реши мача с втори гол. Дълготрайната атака на "моряците", в която имаше и претенции за дузпа, продължи с далечен пас към Георги Илиев в наказателното поле на Ботев. Капитанът на варненци овладя топката на гърди, финтира съперниак и с прецизен удар в далечния ъгъл направи 2:0.

Ботев нямаше идея как да се върне в мача. Звездата на тима Тодор Неделев отново затвърди впечатлението, че е ужасна кондиция и не успя да помогне с нищо. Божидар Васев опита да порази вратата на Черно море с далечен удар, но Китанов улови.

В 88-ата минута Матиа Курьор довърши Ботев с трети гол, след като се измъкна от защитата на гостите и с техничен удар прехвърли Виктор Голас. Това бе и последния двубой на Курьор пред варненската публика, а феновете му благодариха с транспарант "Мерси, Матиа".

Черно море - Ботев Пловдив 3:0

1:0 Бакари 25
2:0 Илиев 59
3:0 Курьор 88

Черно море: Китанов, Георгиев, Траянов, Николов, Венков, Стенио, Клок, Илиев (74 - Вълчанов), Райков (64 - Романов), Курьор, Бакари (76 - Петков)

Ботев (Пд): Голас, Христов, Терзиев, Филипов, Марин, Юсеин, Балтанов (81 - Рамадан), Апостолов (71 - Георгиев),  Гамаков, Неделев, Васев