Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че би било много голяма грешка за неговия отбор да счита, че е близо до титлата във Висшата лига. „Сините” имат 59 точки и имат аванс от 9 пред втория Тотнъм 14 кръга преди края на сезона. Само пет точки делят Тотнъм от шестия Манчестър Юнайтед.

„Мисля, че има шест отбора, които са много силни и могат да се борят за титлата”, повтори Конте тезата, която защитава от началото на сезона на днешната си пресконференция преди гостуването на Бърнли.

„Манчестър Юнайтед? Да, те също, имат страхотен състав”, поясни Конте.

„Имаме да играем още 14 мача и има още пет отбора като нас, които могат да се борят за титлата. Важно е да не правим грешки в тази надпревара”, поясни той.

Челси гостува на Бърнли в неделя от 15:30. „Виненочервените” спечелиха последните си седем домакински мача във всички турнири и са спечелили 28 от своите 29 точки в първенството на „Търф Моор”.

„Има отбори в дъното, които печелят и правят равенства, така че трябва да имаме правилната концентрация. Ако твоята амбиция е да останеш в топ 4 или топ 6, можеш да имаш своите върхове и падения. Ако искаш да спечелиш титлата, трябва да си концентриран  и да знаеш, че във всеки мач може да загубиш точки”, посочи Конте.