Ченгиз Юндер започва все по-сериозно да окупира титулярното място в Рома, а с представянето си тази вечер си гарантира още по-специален статут. Турчинът вкара два гола и даде асистенция при победата над последния в Серия А Беневенто с 5:2. “Вълците” изненадващо бяха изоставащи в резултата след гол на Гилерме още в 7-та минута. До почивката Федерико Фацио (26) изравни, а през втората част “Олимпико” видя шоу на Юндер. 

Младият турчин подаде за попадението на Джеко в 59-та минута, а в 62-та и 75-та направи преднината на “вълците” още по-убедителна. В 77-та минута Енрико Бриньола добави втори гол за сметката на Беневенто, а в самия край на срещата крайното 5:2 оформи Грегоар Дефрел от дузпа. 

С този успех Рома вече е на 4-то място в класирането с 47 точки, като измести градския съперник Лацио с една. Интер е трети с 48, а далеч напред са Наполи (63) и Ювентус (62). Беневенто остава в дъното на класирането с едва 7 точки от 24 мача. 

Очаквано срещата започна с натиск на Рома, но гостите поведоха с първата си добра възможност. В 7-та минута Гилерме стреля по диагонала от около 15 метра, топката се отклони в крак на защитник на Рома и мина зад Алисон - 1:0 за Беневенто. Последва игра почти изцяло пред вратата на гостите и в 15-та минута Джеко бе близо до това да изравни. Малко след това пропуск пред врата на Беневенто направи и Стефан Ел Шаарави. 

Така се стигна до 26-та минута, когато Федерико Фацио направи 1:1. Защитникът засече с глава центриране на Александър Коларов от свободен удар и не остави шансове на Пуджони. “Вълците” опитаха да направят обрат още до края на полувремето, но нов гол не падна. 

Втората част започна с натиск на Един Джеко, който все пак вкара втори гол в 59-та минута. Ченгиз Юндер проби по дясното крило и сложи топката на главата на босненеца, който хладнокръвно я насочи под гредата за 2:1. Последваха още по-силни минути на Юндер. Турчинът направи 3:1 в 62-та минута, когато получи на скорост подаване от Диего Пероти и с хубав насочен удар с левия крак успя да се разпише във втори пореден мач за Рома. 

Това обаче не бе всичко - в 75-та минута Юндер направи 4:1 след блестящо изпълнение. Нападателят получи топката на границата на наказателното поле и с прекрасен фалцов удар в далечния ъгъл успя да гарантира победата на тима си. 

Минута по-късно Беневенто вкара второто си попадение. След хубава постепенна атака Ломбарди намери Енрико Бриньола на метри от голлинията и нападателят нямаше как да сбърка за 2:4. В добавеното време на срещата сред голмайсторите се разписа и Грегоар Дефрел. Французинът вкара хладнокръвно от дузпа.

Рома - Беневенто 5:2 

0:1 Гилерме 7’

1:1 Федерико Фацио 26’

2:1 Един Джеко 59’

3:1 Ченгиз Юндер 62’

4:1 Ченгиз Юндер 75' 

4:2 Енрико Бриньола 76’

5:2 Грегоар Дефрел 90+2'

Рома: Алисон, Флоренци, Манолас, Фацио, Коларов, Строотман, Жерсон, Пероти (89 - Шик), Ел Шаарави (56 - Дефрел), Юндер (82 - Де Роси), Джеко 

Беневенто: Пуджони, Летиция (72 - Саня), Коста, Джимсити, Венути, Сандро, Виола, Д’Алесандро (60 - Ломбарди), Гилерме, Джуричич (78 - Дел Пинто), Бриньола

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/--vGvOBvyqM" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>