Япония - Сенегал, мач от група Н на световното първенство по футбол в Русия, стадион "Екатерининбург Арена", съдия Джанлука Роки (Италия), днес от 18:00 часа българско време

Вероятни състави

Япония: Кавашима,Сакай, Йошида, Шоджи, Нагатомо, Макото, Хасебе, Шибасаки, Харагучи, Кагава, Инуи, Осако
Селекционер: Акира Нишино

Сенегал: Н'Диайе, Ваге, Сане, Кулибали, Гасама, Сар, Н'Диайе, Гай, Мане, Диуф, Нианг
Селекционер: Алиу Сисе

Прогнозата на Gol.bg:

Възлов мач от непредвидимата група Н на Мондиал 2018, който може да определи победителя, но и да завърже още борбата за елиминациите. Япония изненада Колумбия на старта, но с голямото предимство, че игра почти цял мач с човек повече. Сенегал пък показа голяма класа, като срази Полша и направи важна стъпка към излизането от групата. Евентуална победа на един от двата отбора ще ги прати на осминафиналите.

Селекционерът на Япония Нишино няма да пипа състава, който надви колумбийците, което означава, че опитният Кейсуке Хонда отново ще остане на пейката. Изненадващо избраният за партньор на Йошида в защитата Шоджи направи силен дебют на световното и отново ще започне титуляр. Според Нишино козът срещу мощния и пъргав съперник е силната отборната игра, която Япония показа в предния двубой.

Сенегалците са устремени към нов силен мач и победа, която да им подпечата място в елиминациите. Треньорът Алиу Сисе едва ли ще прави сериозни промени, като единствено в атака Диафра Сако може да смени Маме Диуф, който не особено убедителен срещу Полша. 

Този мач за Япония ще е доста по-различен от предишния, освен ако отново не се случи нещо непредвидено за съперника в началните минути. Сенегал превъзхожда японците с мощ и бързина, но не е достатъчно ефективен в атака. По всяка вероятност африканците ще владеят инициативата, докато противникът ще разчита на прибрана и добре организирана игра. Това дава предпоставка за по-малко голове, но пък Сенегал има повече аргументи да стигне до успеха.

Резултат: 0:1