Колумбия – Англия, мач от осминафиналите на световното първенство по футбол в Русия, стадион „Спартак”, Москва, рефер Марк Гайгер (САЩ), днес от 21:00 часа българско време

Вероятни състави:

Колумбия: Оспина, Ариас, Д. Санчес, Мина, Мохика, К. Санчес, Урибе, Куадрадо, Кинтеро, Муриел, Фалкао
Селекционер: Хосе Пекерман

Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Магуайър, Трипиър, Деле Али, Хендерсън, Лингард, Йънг, Стърлинг, Кейн
Селекционер: Гарет Саутгейт

Прогнозата на Gol.bg:

Колумбия и Англия ще излъчат последния четвъртфиналист на Мондиал 2018. Непредвидим сблъсък, с оглед на това как двата отбора излязоха от групите. Латиносите тръгнаха лошо, но след това влязоха в час и дори спечелиха първото място.

Англия пък се оплете кошница с две победи и последния мач игра с резервите срещу Белгия, като загубата 0:1 ги прати на втора позиция. На практика това е първият голям мач за двата отбора, а евентуална победа ще ги срещне с победителя от двойката Швеция – Швейцария, на пръв поглед златен шанс да стигнат битката за медалите.

След отпадането на голяма част от фаворитите за купата, на Острова тайно се надяват Трите лъва да се промъкнат до финала.

Англия се очертава да е по-свежият отбор, след като селекционерът Гарет Саутгейт даде почивка на всички основни футболисти срещу белгийците. Добрите новини са, че Деле Али, който игра само в първия мач с Тунис, се завръща в титулярния състав след травма.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr"><br><br>Catch <a href="https://twitter.com/sterling7?ref_src=twsrc%5Etfw">@sterling7</a> if you can... <br><br>CC: <a href="https://twitter.com/England?ref_src=twsrc%5Etfw">@England</a>  <a href="https://t.co/3Vx4gNyyKq">pic.twitter.com/3Vx4gNyyKq</a></p>&mdash; FIFA World Cup  (@FIFAWorldCup) <a href="https://twitter.com/FIFAWorldCup/status/1014060676816355328?ref_src=twsrc%5Etfw">3 юли 2018 г.</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

На Острова чакат с ентусиазъм изявите на Хари Кейн, който наниза пет гола досега и води при стрелците на Мондиал 2018. Нападателят обаче ще срещне сериозен отпор от коравата колумбийска защита в лицето на Йери Мина и Давинсон Санчес.  

Колумбия никога не е побеждавала Англия на мондиали, като последният им сблъсък бе във Франция-98, когато британците победиха с 2:0. Старата лисица Хосе Пекерман със сигурност е приготвил капани за съперника, в чийто състав има доста млади и неопитни играчи.

На последната тренировка латиносите са изпробвали схема 4-3-2-1, като важната роля ще имат крилата Куадрадо и Кинтеро срещу постройката на Саутгейт с трима защитници и двама халфбекове. Лошото е, че една от звездите в тима Хамес Родригес не е напълно готов и по последни информации ще остане на пейката.  

Очертава се напечен двубой. Колумбия предпочита да владее топката, но специално в този мач може да играе по-предпазливо. Двата отбора разчитат много на статичните положения и нищо чудно някое от тях да реши изхода.

Предвид изравнените сили, може би ще се стигне до голове и в двете врати, което пък може да прати мача в продължения и евентуални дузпи.

Прогноза: 1:1

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="cy" dir="ltr">CONFIRMED: <br><br>Friday 6th July:<a href="https://twitter.com/hashtag/FRAURU?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#FRAURU</a> | 17:00 | Nizhny Novgorod<a href="https://twitter.com/hashtag/BRABEL?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#BRABEL</a>  | 21:00 | Kazan<a href="https://twitter.com/hashtag/WorldCup?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#WorldCup</a> <a href="https://t.co/KX2oGczpB4">pic.twitter.com/KX2oGczpB4</a></p>&mdash; FIFA World Cup  (@FIFAWorldCup) <a href="https://twitter.com/FIFAWorldCup/status/1013877667307884544?ref_src=twsrc%5Etfw">2 юли 2018 г.</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>