Левски - Етър Велико Търново, двубой от 19-ия кръг на Първа лига, стадион: "Георги Аспарухов", начало: 17:30 часа.

Групата на Левски: Полачек, Кръстев, Горанов, Найденов, Паулиньо, Мариани, Буш, Цветкович, Рейш, Тиам, Кабрал, Костов, Димитров, Обертан, Д. Иванов, Юруков, Кабов, Ст. Иванов. 

Прогноза на Gol.bg:

Домакините от Левски изиграха нов слаб мач в средата на седмицата, когато направиха 2:2 като гости на Септември. „Сините“ на два пъти повеждаха в мача, но не успяха да запазят аванса си. 

Футболистите на треньора Славиша Стоянович остана с човек по-малко в заключителните минути на мача, след като Фабиано от Септември бе изгонен, но Левски така и не взе контрол върху срещата. 

"Сините" бяха наказани от Мирослав Будинов в продължението, който с ефектен гол със странична ножица донесе точка на тима си. Така Левски събра 38 точки в своя актив и е на цели седем зад лидера Лудогорец, докато изоставането им до втория ЦСКА е една точка. 

Левски спечели 7 от 9-те си домакинства през този сезон, а в другите две записа едно поражение и едно равенство. Загубата бе наскоро с 1:3 от Ботев Враца, така че "сините" определено не се представят убедително в последните седмици.

На тази дата е проведена първата среща на "Герена". В нея Левски разгромява плевенския Спартак с 4:0, а авторът на историческото първо попадение е Христо Илиев - Патрата в 15-ата минута. За тези 55 години на стадиона са изиграни 599 мача, а днес цифрата ще се закръгли на 600.

Ако Левски успее да се наложи над Етър - ще запише и юбилейна победа на "Герена" - номер 500. Досегашният актив на "сините" е 499 победи, 66 равенства, 34 загуби, а головата разлика е 1562-392.

Давид Яблонски обаче  не се намира в най-добрите си дни, същото важи и за Милош Цветкович. Всички тези сътресения се случиха след контузията на Холмар Ейолфсон. А и като добавим проблемният вратарски пост, то "сините" спокойно могат да претендират за една от колебливите отбрани в първата шестица.

Етър пък е една от приятните изненади през този сезон. "Виолетовите" играят добър футбол и заемат седмо място с 27 точки като са само на пет пункта от Топ 4.

Треньорът на Етър Красимир Балъков има да решава големи проблеми. Аут за двубоя е халфът Георги Сърмов. Под въпрос е и участието на Аласана Мане и Ерик Почански, като за тях ще се решава в последния момент.

По всяка вероятност титуляр ще бъде Иван Стоянов, който бе оставен резерва преди броени дни при победата срещу Ботев Враца, но се появи в игра след почивката. 

Племенникът на Йордан Лечков е един от най-опитните играчи в редиците на треньора Красимир Балъков и на него ще се разчита да поведе отбора към поне частичен успех.

Прогноза: Левски - Етър 2:1