Манчестър Сити - Кардиф, среща от 32-ия междинен кръг на Висшата лига, стадион "Етихад", 21:45 часа българско време.

Прогноза на Gol.bg:
Като цяло базираният в Уелс тим има все още някакви шансове да се спаси, но това спасение минава през положителен резултат на "Етихад Стейдиъм", което към днешна дата по-скоро граничи с невъзможното. Сити едва ли ще загуби точки точно днес особено с оглед на факта, че в момента е с мач по-малко и изостава на две точки от лидера в класирането Ливърпул.

Все пак обаче лошата новина за домакините е отсъствието на Агуеро, който е контузен и ще пропусне мача. Аут са още Браво и Делф, които също страдат от травми и няма да бъдат на линия. За гостуващия тим Патерсън, Конъли, Мамба и Ричардс пропускат сблъсъка заради травми.

Формата на домакините е страхотна и те са постигнали шест поредни победи във всички турнири, в последните си шест мача. Освен това отборът е в същата серия от поредни домакински победи на своя "Етихад" във Висшата лига, а днес отново е абсолютен фаворит за успеха. 

Кардиф от своя страна е спечелил две от последните си пет гостувания във Висшата лига, което показва, че тимът не е толкова безобиден при визитите си.

Отборът обаче като цяло е в катастрофална форма с една единствена победа и цели четири на брой загуби в последните си пет мача от Висшата лига.

В последните пет преки мача между тези два отбора статистиката показва три победи за Сити, една за Кардиф, и едно реми.

Нашата прогноза днес е класически успех за домакините.

Прогноза: Манчестър Сити - Кардиф 3:0