Защитникът на Локомотив Пловдив Димитър Везалов определи като двойна радостта си след победата над Ботев Пловдив с 1:0. "Смърфовете" триумфираха с Купата на България.

“Двойна радост. Първо, че е финал с такъв залог и второ, че победихме вечния съперник. Уникално! Надяваме се в бъдеще такива срещи да се провеждат в Пловдив, защото този град го заслужава.

Виждате феновете на двата отбора, искам да ги аплодирам, особено нашите. Те винаги са създавали една прекрасна атмосфера и какво по-хубаво подобно дерби да се провежда в собствения град. 

Ние си знаехме възможностите. Всеки бе наясно какво представлява и тактическите указания, които бяха дадени, бяха изпълнени на 100%. Мисля, че това повлия. Себераздаване, тактическа дисциплина и осъзнаване на качествата, които притежава всеки от нас.

Ще видим дали сме готови за Лига Еворпа. Това е нещо ново за този отбор, понеже има много млади момчета. Надяваме се да направим едно добро представяне с малко късмет и жребият да бъде по-сполучлив”, каза Везалов.