Англия - България, европейска квалификация от Група А, стадион: "Уембли", начало: 19:00 часа българско време.

Групата на Англия:

Групата на България: Пламен Илиев, Мартин Луков, Христо Иванов, Георги Терзиев, Кристиан Димитров, Антон Недялков, Николай Бодуров, Иван Горанов, Даниел Младенов, Васил Панайотов, Кристиян Малинов, Вандерсон, Галин Иванов, Марселиньо, Страхил Попов, Георги Пашов, Васил Божиков, Георги Сърмов, Ивелин Попов, Георги Костадинов, Георги Миланов, Николай Димитров, Божидар Краев, Кирил Десподов, Симеон Славчев

Прогноза на Gol.bg:

България заема последната позиция в тази петорка и то с най-много изиграни срещи от всички отбори. Очаквано лидер е Англия, за която спечелването на квалификационна група е детска игра.

Към момента "трите лъва" са изиграли само две срещи в квалификациите за ЕВРО 2020. В тях англичаните отбелязаха по точно пет гола за победите над Чехия и Черна гора, а тази в Подгорица бе постигната след обрат. 

В началото на месец юни британците участваха в новостъздадения турнир Лига на нациите. Полуфиналът с Холандия бе истинско футболно зрелище, но загубен с 1:3 в продълженията. 

Kaто утеха за островитяните се превърна успехът след дузпи над Швейцария в битката за третото място. Иначе в квалификациите англичаните имат летящ старт. Отборът е изиграл само две срещи, но въпреки това оглавява класирането. Британците разбиха с 5:1 като гост Черна Гора, като преди това разгромиха на "Уембли" Чехия с 5:0.

България продължава да разочарова феновете с редица слаби изяви напоследък. Отборът е без победа в последните си седем мача и заема последното място в групата. 

Неприятната статистика сочи, че "трикольорите" допускат поне по един гол в последните си осем мача, а в последния инкасира цели три такива. При това като домакин срещу Косово, от който падна с 2:3. 

Сега българите няма да могат да разчитат и на трима основни футболисти. Аут за мача са Георги Костадинов, Тодор Неделев и Божидар Чорбаджийски. В групата за мача попаднаха Марселиньо и Вандерсон от Лудогорец.

Едва ли имаме някакви надежди за точка или повече в този мач. Всичко ще бъде в името на опълчението и ще рухне след първия гол в нашата врата. Като домакини, англичаните не са губили от България в последните 3 срещи помежду им.

Прогноза: Англия - България 4:0