Реал Мадрид допусна изненадваща загуба с 0:1 от Майорка в двубой от осмия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Иберостар".

Футболистите на треньора Зинедин Зидан не успяха да се пригодят към силната преса на домакините и получиха гол рано-рано в срещата, който бе дело на Жуниор Лаго (7').

През втората част затрудненията на "белия балет" в атака продължиха и сериозните опасности пред вратата на "Лос меренгес" липсваха. Като за капак на всичко в 74-ата минута мадридчани останаха с човек по-малко, след като Алваро Одриосола получи втори жълт картон. 

Така Реал слезе от върха и вече се намира на второто място с актив от 18 точки, с 1 по-малко от кръвния враг Барселона, който остана лидер след победата над Ейбар с 3:0 по-рано днес. Отборът на Майорка пък е 14-и с 10 пункта. 

Двубоят започна по прекрасен начин за домакините, които откриха резултата още в 7-ата минута. Страхотно взаимодействие между Жуниор Лаго и Алеикс Фебас даде възможност на първия от чиста позиция да се разпише от на границата на наказателното поле. Лаго шутира и прати топката в долния десен ъгъл за 1:0.

В 15-ата минута отново той прати топката във вратата на Тибо Куртоа, но попадението му бе отменено, тъй като футболистът е бил в положение на засада.

Футболистите на Реал започнаха да разиграват топката, но не намираха път до наказателното поле на гостите. В 25-ата Винисиус Жуниор се освободи, намери стрелкова позиция, но ударът му от 17 метра не беше прецизен. 

Две минути по-късно Хамес Родригес изведе по прекрасен начин Карим Бензема, който елегантно прехвърли вратаря, но нямаше късмет и топката се отклони от напречната греда. Така първото полувреме завърши без повече голове.

През втората част футболистите на Майорка наложиха сериозна преса, която допълнително затрудни задачата на "белия балет". Стигна се до там, че гостите да се надяват да се случи нещо от статично положение. 

Това можеше да се случи в 64-ата минута. Серхио Рамос отправи хубав изстрел от пряк свободен удар. Топката обаче мина малко над напречната греда на вратаря Маноло Рейна.

В 74-ата минута гостите от Мадрид останаха с човек по-малко, след като Алваро Одриосола получи втори жълт картон от съдията Хавиер Алберола Рохас и бе пратен преждевременно под душовете.

В 83-ата минута влезлият като резерва Брахим Диас беше задържан в наказателното поле, но реферът прецени, че това не е достатъчно той да посочи бялата точка.

Майорка - Реал Мадрид 1:0

Голмайстори: Жуниор Лаго (7')

Майорка: Рейна, Састре (Агбениену 46'), Валент, Раийо, Лопес, Мохамед, Фебас (Кубо 59'), Севиля, Родригес, Лаго (Трайковски 81'), Будимир
Треньор: Висенте Морено

Реал: Куртоа, Одриосола, Милитиао, Рамос, Марсело, Каземиро, Иско (Родриго 66'), Винисиус (Диас 82'), Хамес, Йович (Валверде 66'), Бензема
Треньор: Зинедин Зидан

Майорка, стадион "Иберостар"
Съдия: Хавиер Алберола Рохас
Жълти картони: Састре, Мохамед (Майорка); Одриосола (Реал)
Червен картон: Одриосола (Реал)