Бившият мениджър  на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо вярва, че настоящият такъв Оле Гунар Солскяер е надиграл тактически своя колега от Ливърпул Юрген Клоп.

Дербито от 9-ия кръг на английската Висша лига завърши 1:1, а попадението на Маркъс Рашфорд за "червените дяволи" стана жертва на редица дискусии.

Веднага след мача германският специалист изрази претенциите си от работата на системата VAR и допълни, че съперникът само се е отбранявал. Специалния обаче е сигурен, че Клоп е разстроен от съвсем друго нещо.

"Клоп е разстроен, защото няма победа над Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд". Мисля, че не му хареса  менюто - искаше месо, но получи риба. Те се радват  да играят срещу противници, които им позволяват да контраатакуват.

Разбира се, в момента Юнайтед има ограничени възможности и играе различно. Опитаха се да им попречат да преминават бързо от една фаза на играта в друга. Те постоянно играеха с трима централни защитници на своите позиции и винаги оставаха компактни.

Ливърпул изобщо не хареса менюто. На мърсисайдци им липсваше майсторството да преодолеят дълбока защита. Понякога те имат трудности срещу отбори, които се затварят толкова много.

Те постигат отлични резултати, но понякога печелят на предела. Те могат да размажат противник, който играе както те искат. И имат проблеми с тези, които организирано се бранят и поддържат компактни линиите си.

Очевидно е, че Юрген е малко разстроен. "Олд Трафорд"  е специално място за Ливърпул, но Юрген никога не успя да спечели тук", заяви Моуриньо.