Арсенал и Кристъл Палас завършиха наравно 2:2 в двубой от 10-ия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Емиратс".

Футболистите на мениджъра Унай Емери си поиграха с огъня, след като отново показаха проблеми в защитата. "Артилеристите" поведоха с два бързи гола, дело на Сократис (7') и Давид Луис (9').

Постепенно обаче гостите изравниха играта и върнаха едно попадение, благодарение на Лука Миливойевич (30'), който изравни от дузпа, а през втората част Джордан Аю (52') изравни.

Така Арсенал остана на 5-ата позиция в класирането на първенството с актив от 16 точки, с 4 по-малко от Челси и Лестър, които са съответно 4-и и 5-и. Крисъл Палас пък диша във врата на "топчиите" с 15 пункта.

Двубоят започна по перфектен начин за домакините, които поведоха в резултата още в 7-ата минута. След меле в наказателното поле, топката попадна в краката на Сократис, който я прати в левия ъгъл на вратата.

Само две минути по-късно "артилеристите" удвоиха преднината си. Александър Лаказет напредна и прати топката над защитата и стигна до Давид Луис, който засече подаването и прати кълбото във вратата.

Постепенно Арсенал намали темпото, а съперникът им поизравни играта. В 30-ата минута Калъм Чембърс събори Уилфред Заха в наказателното поле. Първоначално съдията показа жълт картон на играча на Палас, но след разглеждане на ситуацията с ВАР той отмени картона и посочи бялата точка. Капитанът на гостите Лука Миливойевич не сбърка от дузпата - 2:1. При този резултат завърши и първото полувреме.

През втората част играта в защита на домакините за пореден път показа слабите си черти и неизбежното се случи в 52-ата минута. Джеймс МакАртър сътвори красиво центриране в наказателното поле, където Джордан Аю се извиси над всички, за да засече с глава ниско в средата на вратата.

В 72-ата минута Александър Лаказет изпусна златна възможност. Нападателят нахлу в наказателнто поле на гостите и шутира. Топката обаче нацели левия страничния стълб на вратата.

В 84-ата минута отново Сократис бе в прегръдките на съотборниците си. След поредно разбъркване в пеналтерията, той се оказа на правилното място в правилното време и прати топката от блзико разстояние във вратата. Ситуацията обаче бе разгледана с ВАР, тъй като останаха съмнения за нарушение в атака и съдията Мартин Аткинсън отмени попадението.

Арсенал - Кристъл Палас 2:2

Голмайстори: Сократис (7'),  Давид Луис (9'), Лука Миливойевич (30'), Джордан Аю (52') 

Арсенал: Лено, Чембърс, Сократис, Луис, Тиърни (Колашинац 75'), Джака (Сака 61'), Гендузи, Себайос, Пепе, Обамеянг, Лаказет
Мениджър: Унай Емери

Крисъл Палас: Хенеси, Уорд, Томкинс, Кейхил, Ван Аанхолт, Куяте (МакКарти 90+4'), Миливойевич, Макартър, Таунзенд, Заха, Аю (Бентеке 81')
Мениджър: Рой Ходжсън

Лондон, стадион "Емиратс"
Съдия: Мартин Аткинсън
Жълти картони: Чеймбърс, Гендузи (Арсенал)