Церемонията по връчването на "Златната топка" на "Франс Футбол в Париж тече в момента. По всяка вероятност суперзвездата на Барселона Лионел Меси ще спечели приза за рекорден шести път.

Ето какво се случва към момента:

22:09: Американската полузащитничка Меган Рапино е номер 1 при жените.

22:08: Нападателят на Ливърпул Мохамед Салах остава на 5-то място в надпреварата за "Златната топка".

22:02: Стражът на Ливърпул Алисон Бекер е "Най-добър вратар".

Галерия

21:43: Централният защитник на Ювентус Матайс де Лихт е избран за "Най-добър млад играч".

19:16: Ясни са местата и от 11-о до 16-о място. Играчите на Манчестър Сити Рахим Стърлинг, Серхио Агуеро и Кевин де Бройне заемат съответно 12-о, 14-о и 16-о място. Матайс де Лихт е 15-и, Еден Азар заема 13-а позиция, докато Френки де Йонг се оказа на ръба на топ 10, заемайки 11-о място.

18:57: Трент Александър-Арнолд заема 19-о място, Антоан Гризман е с позиция напред, а 17-и се нарежда още един футболист на Ливърпул - Роберто Фирмино. 

18:43: Пиер-Емерик Обамеянг и Душан Тадич са първите двама футболисти, за които става ясно, че попадат в топ 20 на света за годината.

18:22: Карим Бензема и Джорджиньо Вайналдум пък се нареждат на 26-о място, отново с равен брой гласове. 24-ото място се дели от Марк-Андре Тер Щеген и Калиду Кулибали. Юго Лорис е 23-ти, докато неговият съотборник в Тотнъм Хюн-Мин Сон е на 22-ра позиция.

18:09: Организаторите започнаха да разкриват първите имена, които попадат в топ 30. Жоао Феликс, Маркиньос и Дони ван де Бек си делят 28-мото място в надпреварата за 2019 година. 

Церемонията в Париж можете да гледате тук!

На церемонията присъства и легендата на българския футбол и Барселона Христо Стоичков. През тази година се навършва четвърт век, откакто Камата зарадва всички в родината ни и спечели Златната топка.

Меси бе изненадан приятно от Стоичков още с пристигането си. Аржентинецът махаше на феновете, когато видя българската легенда и искрено се изненада. Двамата се прегърнаха и влязоха заедно в залата.