Лудогорец успя да се класира за 1/16-финалите на Лига Европа, след като завърши наравно 1:1 с Ференцварош в двубой от Група H на турнира, игран на Стадион "Лудогорец Арена",

Футболистите на треньора Станислав Генчев стояха по-добре на терена почти през цялото време, а Джоди Лукоки (24') се разписа през първото полувреме. В добавеното време на срещата обаче гостите вдигнаха оборотите и стигнаха до равенство с гол на Николай Сигневич (90+5').

Така Лудогорец завърши на второ място в групата си успя да се класира за 1/16-финалите на втория по сила турнир в Европа и очаква съперника си в елиминациите. Жребият за следващата фаза на надпреварата ще бъде в понеделник (16 декември) в Нион.

Двата отбора започнаха да се надиграват веднага след първия съдийски сигнал и си размениха по едно положение след 2 минути игра. Първо Вандерсон проби отляво, но шутира слабо по диагонала. Секунди след това Олексндър Зубков отправи слаб изстрел от границата на наказателното поле, който не бе проблем за вратаря Пламен Илиев.

В 12-ата минута нова самостоятелна акция на Вандерсон завърши с шут по посока вратата на гостите. Вратарят Денес Дибус обаче бе на мястото си и се намеси безпроблемно. 

В 20-ата минута футболистите на Ференцварош претендираха за дузпа, след като Сисиньо спря удар към вратата на Лудогорец с дясната си ръка. Играта беше неволна, но ръката бе доста далеч от тялото на бранителя.

В 24-ата минута домакините поведоха в резултата. Марселиньо изведе по прекрасен начин Джоди Лукоки в коридор. Нападателят отигра ситуацията технично, прехвърляки Дибус за 1:0.

В 38-ата минута гостите нацелиха гредата. Центриране в наказателното поле бе слабо изчистено от Абел Анисе. Топката попадна в краката на Абрахам Фримпонг, който я прати в левия страничен стълб на Пламен Илиев. Така първото полувреме приключи без повече голове.

През втората част разградчани продължиха да стоят по-добре на терена и в 51-ата минута стигнаха до нова опасност. Антон Недялков центрира към Марселиньо, който се намираше в опасна близост до вратата. Топката обаче бе изчистена на сантиметри от бразилеца.

В 56-ата минута Сисиньо се включи добре в наказателното поле и овладя убийствен пас. Ударът му обаче беше блокиран от Абрахам Фримпонг, който се намеси в последния момент.

В 68-ата минута Исаел пропусна перфектна възможност за гол. Остро подаване отдясно по земя бе насочено към нападателя, който само трябваше да подложи крак, тъй като се намираше  в опасна близост до вратата. Това обаче не се случи.

В 72-ата минута Марселиньо реши да опита късмета си с изстрел от далечно разстояние. Топката обаче прелетя на около 3-4 метра над напречната греда.

В 82-ата минута Пламен Илиев получи напълно заслужени овации. Той сътвори запомнящо се спасяване, блокирайки далечен опит от страна на Исаел. След това Токмак Нгуен се опита да направи добавка, но се оказа, че е бил в засада.

В края на срещата Дибуш бе прехвърлен за втори път, след като Марселиньо успя да го преодолее по техничен начин. Геройска намеса в последния момент на Фримпонг обаче не позволи топката да влезе във вратата. 

В добавеното време на срещата гостите все пак стигнаха до изравнително попадение, след като Николай Сигневич засече с глава центриране отдясно.

Лудогорец - Ференцварош 1:1

Голмайстори: Джоди Лукоки (24'), Николай Сигневич (90+5')

Лудогорец: Илиев, Недялков, Терзиев, Григоре, Сисиньо, Анисе, Баджи, Вандерсон (Дяков 84'), Лукоки (Чибота 77'), Марселиньо, Кешерю (Икоко 90+1')
Треньор: Алекси Желязков

Ференцварош: Дибуш, Фримпонг, Нгуен, Зубков, Харатин (Игнатенко 84'), Шигер (Шкварка 79'), Ботка, Блажич, Хейзер, Боли (Сигневич 84'), Исаел
Треньор: Сергей Ребров

Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Матей Юг
Жълти картони: Терзиев (Лудогорец); Фримпонг, ботка (Ференцварош)