Барселона - Реал Мадрид, изтеглена среща от 10-ия кръг на испанската Ла Лига, стадион: "Камп Ноу", начало: 21:00 часа българско време.

Групата на Барселона: Тер Стеген, Нето, Семедо, Пике, Ленгле, Алба, Роберто, Юмтити, Ракитич, Бускетс, Аленя, Де Йонг, Видал, Суарес, Меси, Гризман, Перес, Фати

Групата на Реал Мадрид: Куртоа, Ареола, Алтуб, Карвахал, Милитяо, Рамос, Варан, Начо, Менди, Кроос, Модрич, Каземиро, Валверде, Иско, Бензема, Бейл, Йович, Винисиус, Родриго

Прогноза на Gol.bg:

През уикенда и двата отбора се провалиха в мачовете си и единствено головата разлика дава преимущество на каталунците във временното класиране на испанското първенство. 

Реал Сосиедад сложи край на серията от седем поредни победи на Барселона във всички турнири с равенство 2:2 в Сан Себастиян. Почти през цялата среща баските бяха по-активни и стигнаха до повече положения за гол, но не съумяха да спечелят пълния актив от точки.

Все пак Барса няма грешка като домакин от началото на сезона и спечели всичките си 7 мача на "Камп Ноу" в първенството. Всички те бяха с над 2.5 гола, а в шест от тях имаше попадения и в двете врати. 

Каталунците вкарват поне по два гола при всяко от домакинствата си дотук и са отбелязали най-много голове от всички отбори в Примера Дивисион. Домакините ще бъдат без Усман Дембеле и Артур.

Реал Мадрид завърши наравно 1:1 с Валенсия в дербито на 17 кръг в неделната вечер. Кралският клуб бе на път да загуби, но гол на Карим Бензема в последната минута му донесе успех и важна точка, която го оставя на върха с равни точки с Барселона. 

Вижте пълното класиране в Ла Лига

С оглед показаното от двата отбора, Валенсия и Реал Мадрид заслужаваха да си поделят по един пункт. Така Реал Мадрид остава непобеден в Ла Лига от 19 откомври, когато загуби с 1:0 гостуването си на Майорка.

Интересен факт е и това, че "белия балет" има допуснати само шест попадения от осемте си визити дотук в първенството. Само Атлетико Мадрид е допуснал по-малко по този показател в гостуванията си.

В лагера на Реал проблемите с липсващи играчи са доста по-осезаеми. Треньорът Зинедин Зидан няма да може да разчита на Марсело, Еден Азар, Марко Асенсио и Лукас Вазкес. Всички те са с травми. Пред завръщане обаче е Хамес Родригес, а левият бек Ферланд Менди също се завръща след изтърпяно наказание.

Ел Класико е стандартно трудно предвидима среща и рядко статистиката от предишните мачове играя решаваща роля. В 178 мача в Ла Лига, и двата отбора имат по 72 победи, а 34 мача са завършили наравно.

Прогноза: Барселона - Реал Мадрид 2:1