Манчестър Сити - Шефилд Юнайтед, двубой от 20-ия кръг на английската Висша лига, стадион: "Етихад", начало: 20:00 часа българско време.

Вероятен състав на Сити: Браво, Кансело, Гарсия, Отаменди, Зинченко, Родри, Гюндоган, Де Бройне, Марез, Б. Силва, Агуеро

Групата на Шефилд: Хендерсън, Башам, Игън, О'Конъл, Балдок, Лъндстрам, Норууд, Флек, Стивънс, МакБърни, Мусе

Прогноза на Gol.bg:

Сити загуби с 2:3 гостуването си в Уулвърхямптън и вече изостава с 14 точки от лидера Ливърпул, при това с мач повече от мърсисайдци. "Гражданите" играха почти цял мач с 10 човека, след като Едерсон бе изгнонен още в 10 минута, но все пак поведоха с два гола. 

Манчестърци загубиха прекалено много точки и могат да съжаляват, че не са по-близо до Ливърпул. Въпреки това Сити е сред най-добрите отбори в нападение във Висша Лига, но индивидуалните грешки в защита провалят тима. 

Шампионите не са запазвали суха мрежа като домакин от 26 октомври и не очаквам да го сторят срещу Шефилд Юнайтед. "Остриетата" направиха равенство срещу Уотфорд в предишния кръг, но добрата тима на отбора налице. 

Отборът загуби само един от последните си 12 мача във всички турнири. Въпреки това след загубата от Уулвърхемптън, Сити със сигурност ще търси задължителна победа и поне минимално изкупление пред собствените си фенове довечера. 

Едерсон ще бъде наказан за мача в състава на Ман Сити, така че Клаудио Браво най-вероятно ще застане под рамката на вратата за домакините. Лапорт и Сане продължават да лекуват контузии. 

При гостите единствената контузия е при резервния вратар Саймън Муур. Вероятно е Крис Уайлдър да иска да заложи на най-силната си постройка, но умората поради стеснения график може да си каже думата в случая.

Прогноза: Манчестър Сити - Шефилд Юнайтед 3:1