Ливърпул стигна до безпроблемна победа над Шефилд Юнайтед с 2:0 в двубой от 21-ия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Анфийлд".

Мърсисайдци поведоха в резултата рано, рано в срещата, благодарение на Мохамед Салах (4'). През втората част силната игра на домакините бе възнаградена и Садио Мане (64'). Трябва да се отбележи и че мачът завърши без нито един картон.

Така Ливърпул продължава да е необезпокояван на върха на класирането в първенството с актив от 58 точки, с 14 повече от втория Лестър. Шефилд пък записа втора поредна загуба само за няколко дни и вече е на 8-о място с 29 пункта.


Ливърпул пое инициативата още след първия съдийски сигнал и поведе в резултата в четвъртата минута. Мохамед Салах бе изведен по прекрасен начин от Андрю Робъртсън и демонстрира брилянтно хладнокръвие в наказателното поле, оплитайки топката в мрежата за 1:0.

В 8-ата минута Дейвид МакГолдрик получи добро подаване дълбоко в наказателното поле и отправи изстрел. Вратарят на мърсисайдци Алисон обаче се намеси решаващо и спаси.

В 15-ата минута Джон Лундстрам успя да прати топката във вратата на бразилския страж. Голът му обаче бе отменен, заради засада. Четири минути по-късно Жоржиньо Вайналдум се възползва от пространството пред себе и нанесе добър удар. Топката обаче мина малко над напречната греда.

В 30-ата минута мощна атака на домакините завърши с пас на Садио Мане към Салах, който отправи мощна тупалка по диагонала. Вратарят на Шефилд Дийн Хендерсон обаче внимаваше и направи прекрасно спасяване.

В следващите минути футболистите на Ливърпул не спираха с атаките и създадоха още няколко опасни ситуации, но до гол така и не се стигна до края на първото полувреме.

През втората част доминацията на домакините продължиха да доминират в срещата. В 57-ата минута Роберто Фирмино направи страхотен индивидуален рейд и шутира от границата на пеналтерията, но топката мина точно покрай дясната греда.

В 60-ата минута Салах врътна тънко центриране в наказателното поле. Върджил ван Дайк се размина с топката, вратарят Хендерсон пък не се ориентира добре в ситуацията и кълбото рикошира в лявата греда и късметлийски попадна в ръцете на стража на госите.

В 64-ата минута чукната в крака на защитата топка стигна до Мане, който се оказа дълбоко в наказателното поле. От трудна позиция нападателят успя да преодолее Хендерсон, пращайки кълбото във вратата за 2:0.

В 74-ата минута резултатът можеше да стане класически. Играчите на Ливърпул се задържаха пред вратата на гостите и се стигна до подаване към Мане, но ударът му в левия ъгъл беше спасен от Дийн Хендерсон.

В следващите минути домакините доиграваха мача, разигравайки топката с къси подавания, като притежанието в един момент стигнаха респектиращите цивфри 75:25.

Ливърпул - Шефилд Юнайтед 2:0

Голмайстори: Мохамед Салах (4'), Садио Мане (64')

Ливърпул: Алисон, Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън (Лалана 89'), Хендерсън, Милнър, Вайналдум, Салах (Елиът 90+1'), Мане (Ориги 78'), Фирмино
Мениджър: Юрген Клоп 

Шефилд: Хендерсон, Башам, Игън, О'Конъл, Норууд (Бесич 78'), Флек, Лундстрам, Бълдок, Стивънс, МакГолдрик (Шарп 66'), Мусе (МакБърни 65')
Мениджър: Крис Уайлдър

Ливърпул, стадион "Анфийлд"
Съдия: Пол Тиърни