Аугсбург - Борусия Дортмунд, двубой от 18-ия кръг на немската Бундеслига, стадион: "ВВК Арена", начало: 16:30 часа българско време.

Вероятен състав на Аугсбург: Кубек, Лихтщайнер, Хаувелеу, Йедвай, Макс, Кедира, Байер, Рихер, Варгас

Вероятен състав на Борусия: Бюрки, Аканжи, Хумелс, Загаду, Хакими, Витсел, Брандт, Гереро, Санчо, Азар, Ройс

Прогноза на Gol.bg:

Аугсбург завърши първата половина от сезона на десето място в таблицата. В края на годината показа добра форма и изкара шест поредни кръга без загуба. В последния обаче загуби с 1:3 гостуването си на РБ Лайпциг. 

Иначе като домакин спечели последните си три мача, а в последните си пет домакинства отбелязва поне по два гола. Единствената среща, в която не успя да се разпише, бе срещу Байер Левекрузен, което загуби с 0:3. Вкъщи има допусната още една загуба досега, която бе от Шалке с 2:3.

Борусия Дортмунд не завърши 2019 година по най-добрия начин, тъй като записа равенство и поражение в последните си два мача за годината. 

"Жълто-черните" ще се стремят да започнат силно втория полусезон и се очаква офанзивен футбол от тях, което да доведе до нов резултатен мач между тези съперници.

За Аугсбург в лазарета на тима са Марек Сухи, Карлос Груезо и Феликс Гьотце. За Борусия Дортмунд срещата пропускат Марсел Шмелцер и Томас Дилейни. Официален дебют с екипа на "жълто-черните" може да запише младият норвежки нападател Ерлинг Хааланд, който бе привлечен от състава на РБ Залцбург. Юлиан Вайгл обаче напусна в посока Бенфика.

Двата отбора се срещнаха в първия кръг на настоящата кампания в Дортмунд и въпреки че Аугсбург откри резултата още в 1-ата минута, Борусия в крайна сметка спечели мача с 5:1. Всички от последните пет мача между двата тима бяха свидетели на голове и в двете врати, докато четири от тях завършиха с над 2,5 гола.

Прогноза: Аугсбург - Борусия Дортмунд 1:3