Барселона - Ейбар, двубой от 25-ия кръг на испанската Ла Лига, стадион: "Камп Ноу", начало: 17:00 часа българско време.

Групата на Барселона: Тер Стеген, Нето, Нелсон, Пике, Ленгле, Юмтити, Фирпо, Акиеме, Ракитич, Бускетс, Артур, Роберто, Де Йонг, Видал, Меси, Гризман, Брейтуайт, Фати

Прогноза на Gol.bg:

За Барса предстоят битки на два фронта – продължава преследването на Реал Мадрид в първенството, като разликата между двата отбора е едва 1 точка, а тепърва предстоят и европейските предизвикателства в Шампионска лига. 

Усман Дембеле и Луис Суарес са трайно в лазарета, като е малко вероятно те да се завърнат преди края на сезона. Това принуди каталунците да предприемат мерки и през тази седмица привлякоха нападателя Мартин Брейтуайт от Леганес. 

Именно заради контузените нападатели Барса не бележи толкова често този сезон в Примера, като например в последния мач срещу Хетафе играчите на Сетиен имаха 75% притежание на топката и 87% точни пасове, но стигнаха само до два гола.

Ейбар записа единствената си победа като гост срещу непретенциозния този сезон отбор на Леганес, които в момента са в зоната на изпадащите. В другите двубои Ейбар или губеше, или правеше равен. 

Днес по всяка вероятност отборът ще се защитава. Ейбар все още се бори за оцеляване и е само на 3 точки от опасната зона, така че при още няколко слаби резултата, може да стане доста напечено. В миналия кръг срещу Алавес Ейбар загуби с 1-2, но игра изключително слабо.

Прогноза: Барселона - Ейбар 4:1