Барселона - Реал Сосиедад, двубой от 27-ия кръг на испанската Ла Лига, стадион: "Камп Ноу", начало: 19:30 часа българско време.

Групата на Барселона: Тер Стеген, Семедо, Пике, Ракитич, Бускетс, Меси, Нето, Ленгле, Гризман, Алба, Брейтуайт, Де Йонг, Видал, Юмтити, Фирпо, Пуч, Коядо, Фати

Прогноза на Gol.bg:

Барса загуби с 2:0 в гостуването си на "Сантиаго Бернабеу" преди седмица и вече е на второ място в класирането на първенството, изоставайки на точка от кръвния враг Реал Мадрид. 

Това бе трета загуба за каталунците в предишните пет визити във всички турнири след провала срещу Атлетик Билбао за Купата на Краля и поражението с 2:0 срещу Валенсия на "Местая".

Три от предишните пет мача на Барселона завършиха с над 2,5 гола и в три от тях имаше попадения в двете врати. Каталунците са в серия от 5 поредни победи у дома, като в събота ще преследват нов успех.

Цифрите сочат, че шансовете това да се случи са големи. Двата тима завършиха наравно 2:2 през есента, когато се срещнаха в шампионата на стадион "Аноета". Реал Сосиедад няма победа срещу своя опонент от 2016 година насам.

Към момента тимът от Сан Себастиан се намира в страхотна форма и е в серия от шест поредни успеха във всички турнири. Баските отстраниха Мирандес в полуфиналите за Купата на Краля и се класираха за финала в турнира. 

В Ла Лига Реал Сосиедад заема шесто място, но има мач по-малко в сравнение с преките си съперници. Със сигурност баските хвърлят поглед и върху четвъртото място, даващо право на участие в Шампионска лига.

Прогноза: Барселона - Реал Сосиедад 3:1