Реал Мадрид допусна шокираща загуба с 1:2 от Бетис в двубой от 27-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Бенито Вилямарин".

Футболистите на треньора Зинедин Зидан не успяха да наложат играта си и допуснаха гол в своята врата, който бе дело на Баломпие Сидней (40'). Малко след това обаче Карим Бензема (45+3') изравни от дузпа. През втората част "белия балет" подължи с несигурното си представяне и бе наказан от юношата на Барселона Кристиан Тейо (82'), който се разписа няколко минути след влизането си на терена.

Така Реал не успя да се върне върха на класирането. "Белия балет" остава на второто място с актив от 56 точки, с 2 по-малко от Барселона. Бетис пък е на 12-ото място с 33 точки.

Двубоят започна равностойно, като и двата отбора се опитаха да наложат играта си, но не си позволяваха излишни рискове в атака. От това пострадаха зрителите, тъй като в първите минути липсваха интересни положения.

Това се случи в 16-ата минута, когато Винисиус Жуниор овладя с гърди топката в наказателното поле и отправи мощен изстрел. Кълбото обачве профуча покрай левия страничен стълб.

В 28-ата минута Марк Бартра се оказа на обещаваща позиция в наказателното поле и насочи топката към целта. Ударът му с глава обаче прати кълбото в сред публиката.

В 36-ата минута Набил Фекир имаше времето и пространството в наказателното поле, след като овладя хитро подаване. Ударът му в горния ляв ъгъл беше спасен от вратаря Тибо Куртоа.

В 40-ата минута след изпълнение на ъглов удар, Емерсон открадна топката от Серхио Рамос и подаде към непокрития Баломпие Сидней, който не се поколеба и шутира към горния десен ъгъл - 1:0.

В добавенто време на първата част гостите получиха правото да изпълнят дузпа, след като Сидней влезе грубо в краката на Марсело в наказателното поле. Съдията Хосе Луис Гонсалес не се поколеба и посочи бялата точка. Карим Бензема се нагърби с отговорността и не сгреши.  

През вторите 45 минути двата отбора продължиха да стоят равностойно на терена. В 55-ата минута Хоакин демонстрира техника и нахлу в наказателното поле. Футболистът дръпна спусъка, но ударът му бе блокиран от Рамос.

В 70-ата минута Лука Модрич реши да пробва късмета си с удар от границата на наказателното поле. Топката бе насочена към левия ъгъл, но вратарят Йоел Роблес спаси.

Две минути по-късно Винисиус Жуниор направи един от традиционните си пробиви отляво и шутира опасно. За късмет на Роблес обаче топката се удари в напречната греда.

В 76-ата минута Бетис организира опасна контраатака, която заврши с центриране на Каналес към границата на наказателното поле. Там бе Андрес Гуадрадо, който от воле нацели топката, която обаче профуча малко над лявата сглобка на вратата.

В 82-рата минута влезлият като резерва Кристиан Тейо изведе отбора си напред. Бившата юноша на Барселона получи прекрасен извеждащ пас, след което запази хладнокръвие и преодоля Куртоа.

В последните минути на среща Реал се втурна в атака, търсейки поне изравнително попадение, но това така и не се случи.

Реал Бетис - Реал Мадрид 2:1

Голмайстори: Баломпие Сидней (40'), Карим Бензема (45+3'д.), Кристиан Тейо (82')

Бетис: Роблес, Емерсон, Бартра, Сидней, Морено (Алфонсо 77'), Гонсалес (Родригес 73'), Гуадрадо, Каналес, Хоакин (Тейо 66'), Фекир, Лорен
Треньор: Кике Сетиен

Реал Мадрид: Куртоа, Милитао, Варан, Рамос, Марсело (Менди 59'), Каземиро, Модрич, Кроос (Мариано 69'), Лукас, Винисиус, Бензема
Треньор: Зинедин Зидан

Севиля, стадион "Бенито Вилямарин"
Съдия: Хосе Луис Гонсалес
Жълти картони: Гуадрадо (Бетис); Марсело (Реал Мадрид)