Спортът е парализиран. Няма мачове, няма състезания от Формула 1... даже и ски скокове няма! Ако стоенето вкъщи е дразнещо, то липсата на спортни събития определено вече бърка в нервната система на един истински запалянко.

Не може само да гледаме телевизия и да ядем. Е, сигурно може, но има и по-полезни за нас неща. Има няколко начина, в които да задоволим малко от ежедневния глад за доза спорт.

Домашният арест все пак предоставя и часове на спокойствие у дома, за които при други обстоятелства само можете да се надявате. Да, можеше да не е по този начин, но все пак ето няколко полезни съвета:

1. Книги
Те са изключително полезни и със сигурност от тях може да се научи много. Много са разнообразни и могат да паснат на всеки вкус - от гениалното мислене на Йохан Кройф, до неудържимата Мария Шарапова. Книгите по всяка вероятност са най-хубавият и полезен за нас вариант.

2. Мачове на запис
Само се замислете колко много епични футболни срещи са минали през очите ви или сте чували легенди за тях. Сега живеем в такъв свят, че само с няколко щраквания на мишката можете да се пренесете в легендарния 1/4-финал на световното първенство през 1986 година между Аржентина и Англия. Не е нужно да изреждаме други срещи, вие вече сами се сещате за поне три епични сблъсъка само докато четете това.

3. Филми
Тук не става дума за поредиците "Междузвездни войни" и "Хари Потър", а за хубави, качествени спортни филми. Всеки уважаващ себе си фен трябва да изгледа "Pele: Birth of a Legend" или "GOAL". За почитателите на моторни спортове горещо препоръчваме "Rush", в който се разказва за легендарното съперничество между Ники Лауда и Джеймс Хънт.

4. Упражнения
Това предложение е за хората, които не обичат да се заседяват много на едно място. Онлайн упражненията са и полезни за здравето. Много внимавайте кой треньор ще изберете. В социалните мрежи е претъпкано с инструктори, било то професионалисти или аматьори.

5. Компютърни игри
Доста ключов вариант за по-младото поколение. Кой не би искал да разцъка една FIFA с любимия си отбор, с който да прегази конкуренцията по пътя към някой трофей. Тенис игрите, както и тези с Формула 1, са изключително атрактивни и страхотни убийци на време. Ето и едно предизвикателство: Кога за последно пробвахте да играете вече античната FIFA 2000? Дали все още ви бива?