Левски - Славия, двубой от третия плейофен кръг на efbet Лига, стадион: "Георги Аспарухов", начало: 18:00 часа.

Групата на Славия: Георги Петков, Антонис Стериакис, Христо Попадийн, Петър Патев, Ертан Томбак, Андреа Христов, Емил Виячки, Георги Вълчев, Константин Иванов, Янис Карабельов, Мартин Атанасов, Венцислав Бенгюзов, Галин Иванов, Филип Кръстев, Георги Йомов, Димитър Стоянов, Емил Стоев, Радослав Кирилов, Ивайло Димитров, Цветелин Чунчуков

Прогноза на Gol.bg:

Левски победи с 2:1 над Берое през миналия уикенд, която позволи на тима да се намести на второто място в класирането с преднина от точка пред ЦСКА и три пред Локомотив Пловдив. 

Двата гола за "сините" в Стара Загора отбеляза Найджъл Робърта, а тимът на Георги Тодоров бе убийствено ефективен като с 2 точни удара стигна до успеха. Преди това 26-кратните шампиони направиха реми 0:0 с Локомотив Пловдив у дома и завършиха наравно 3:3 с ЦСКА.

През изминалите две седмици Левски се раздели с редица чуждестранни футболисти, сред които Хали Тиам, Нуно Рейш, Милан Миятович, Дени Алар и Фелипе Нашименто. Симеон Славчев пък пропуска срещата, заради контузуия в бедрото.

Славия завърши наравно 0:0 с ЦСКА и продължава да мечтае за класиране в първата четворка. Мнозина очакваха, че "белите" ще бъдат разколебани след поражението от Берое у дома с 4:2, но футболистите на треньора Златомир Загорчич показаха характер. 

В последвалите два мача Славия победи като гост Локомотив Пловдив и взе точка на "Българска армия", затвърждавайки за пореден път потенциалът, с който разполага.

"Белите" са сред черните котки на Левски в последните години. Този сезон Славия вече спечели като гост на Левски с 2:1 в редовния шампионат точно преди паузирането на сезона. 

Тогава, Ивайло Димитров и Галин Иванов буквално скриха топката на "сините" като единствено добрите намеси на Милан Миятович позволиха на левскарите да не загубят с по-срамен резултат. Славия е в серия от шест поредни победи като гост в efbet Лига и ще излезе със самочувствие в събота вечер.

Прогноза: Левски - Славия 2:2