Левски допусна обрат и загуби от Славия с 1:2 в двубой от третия плейофен кръг на efbet Лига, игран на стадион "Георги Аспарухов".

Футболистите на треньора Георги Тодоров диктуваха темпото и заслужено поведоха в резултата още в началото на срещата, благодарение на Станислав Иванов (17'). През втората част обаче нещата се завъртяха на 180 градуса. "Сините" чувствително свалиха качеството си на игра, докато играчите на Славия вдигнаха оборотите и постигнаха пълен обрат след голове на Ивайло Димитров (65') и Филип Кръстев (85').

Така Левски остава с 53 точки на второто място, с 1 повече от отбора на ЦСКА, който утре приема Лудогорец на Армията. Славия пък се изравни по точки с "червените", но застава на четвъртото място, заради по-лошата си голова разлика.

Преди началото на срещата Хали Тиам излезе на пистата със семейството си. Футболистът получи почетен плакет и награда от изпълнителния директор на "сините" Павел Колев.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Flevskiofficial%2Fvideos%2F298330088214934%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

"Сините" започнаха мача с опити да наложат играта си и да пресират "белите" още в тяхната половина. Това даде резултат и в 9-ата минута домакините създадоха първата опасност в срещата. Паулиньо достави добро центриране отляво и предизвика огромно разбъркване в наказателното поле на Славия. Найджъл Робърта получи възможност да стреля от опасно близка дистанция, но не намери добре топката и тя излезе в аут.

Три минути по-късно отново нападателят бе главно действащо лице в пеналтерията на "белите". Франко Мазурек центрира от ъглов удар и намери главата на Робърта, който засече добре топката, но я прати покрай лявата греда.

В 13-ата минута Венцислав Бенгюзов също се извиси при изпълнение на корнер. Футболистът насочи топката към вратата, но вратарят на "сините" Георги Георгиев успя да се намеси.

В 17-ата минута Станислав Иванов се оказа на правилното място в правилното време. Холмар Ейолфсон засече центриране от ъглов, вратарят Антониос Стергиакис не успя да реагира добре заради многото се насъбрали играчи пред него. Топката попадна в краката на Иванов и талантът на "сините" имаше лесната задача да я прати във вратата от близко разстояние.

След гола домакините се успокоиха и започнаха да задържат топката в свое притежание, разиграввайки помежду си с къси пасове и търпеливо изчакваха нова грешка в защитата на "белите". Това обаче не се случи и първото полувреме завърши без повече голове.

Преди началото на втората част Живко Миланов, който наскоро спря с футбола заради заболяване на белия дроб, получи почетен плакет от "Национален клуб на привържениците на Левски".

След подновяването на играта домакините леко отстъпиха владеенето на топката. Това оказа влияние и в 58-ата минута Радослав Кирилов успя да се възползва от свободното място пред себе си, отправяйки изстрел по земя на около метър от границата на пеналтерията. Георги Георгиев обаче се намеси безпроблемно.

В 65-ата минута "белите" успяха да изравнят. Георги Йомов центрира от ъглов удар, а непокритият Ивайло Димитров засече по прекрасен начин топката с глава и не остави шансове за реакция на Георги Георгиев.

В 71-ата минута "сините" шокираха феновете си с нелеп пропуск. Паулиньо открадна топката отляво и подаде към точката на дузпата към Мартин Петков. Макар и на идеална стрелкова позиция, младокът реши да търси надясно Станислав Иванов, който не успя да овладее добре топката и атаката бе опропастена.

Минута по-късно играчите на Славия също пропуснаха превъзходна възможност. Ивайло Димитров изведе Филип Кръстев сам срещу Георги Георгиев. Талантът на "белите" преодоля стража на Левски, но преди да отправи удар, той беше блокиран от притичалия се в последния момент Илия Юруков.

Малко след това футболистите на Левски получиха правото да изпълнят пряк свободен удар от удобна позиция в близост до дъгата на наказателното поле. Франко Мазурек се нагърби с отговорността и отправи хубав удар към вратата, но Антониос Стергиакис спаси атрактивно.

В 81-ата минута Георги Йомов реши да пробва късмета си и отправи изстрел от далечно разстояние. За късмет на "сините", вратарят Георги Георгиев вниваше и спаси без проблеми.

В 85-ата минута гостите стигнаха до обрат. Протежето на Манчестър Сити Филип Кръстев показа класата си и мина на слалом през няколко противникови играчи и елегантно прати топката зад гърба на Георгиев.  

Левски - Славия 1:2

Голмайстори: Станислав Иванов (17'), Ивайло Димитров (65'), Филип Кръстев (85')

Левски: Георги Георгиев, Ивайло Найденов, Мартин Райнов, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Илия Юруков (Станислав Костов 76'), Франко Мазурек (Здравко Димитров 75'), Станислав Иванов, Паулиньо, Деян Лозев (Мартин Петков 46'),  Найджъл Робърта
Треньор: Георги Тодоров

Славия: Антониос Стергиакис, Христо Попадийн (Ертан Томбак 88'), Емил Виячки, Андре Христов, Петър Патев, Венцислав Бенгюзов (Георги Йомов 52'), Янис Карабельов, Галин Иванов, Филип Кръстев, Радослав Кирилов (Емил Стоев 66'), Цветелин Чунчуков (Ивайло Димитров 52')
Треньор: Златомир Загорчич

София, стадион "Георги Аспарухов
Съдия: Клеман Тюрпен
Жълти картони: Робърта (Левски); Бенгюзов, Патев (Славия)