Мениджърът на Арсенал Микел Артета сподели, че единствено победи в оставащите пет мача до края на сезона в английската Висша лига ще позволят на "артилеристите" да попаднат в зона Шампионска лига.

Тимът победи Уулвърхямптън с 2:0  в събота и удължи победната си серия. Въпреки този успех, лондончани остават аутсайдер в борбата за влизане в турнира на богатите.

"Знаем колко важни ще бъдат тези мачове за изхода на сезона, така че сме много съсредоточени и решени да се представим възможно най-добре. Имаме добра серия, набрахме скорост и навлизаме в ключов момент от сезона.

В следващите две седмици ще играем срещу отбори от най-високо ниво и просто се опитваме да се подготвим за тях възможно най-добре. Мисля, че трябва да спечелим всеки двубой, а след това да чакаме и да се молим.

Не е нужно да печелим някакъв мач, а трябва да се движим от среща към среща. Преди няколко седмици бяхме много далеч, за да мислим дори за Европа, а сега се приближихме. Ето защо трябва да се движим мач след мач и тогава ще видим къде ще ни отведе", каза Артета.