Застарялата звезда на австралийския футбол Тим Кейхил се цели в знаменит личен рекорд на Мондиал 2018. Ако вкара гол по терените на Русия, 38-годишният ветеран ще се нареди до едва тримата играчи в историята късали мрежите на четири световни първенства – Краля на футбола Пеле, както и германците Уве Зелер и Мирослав Клозе.

Задачата няма да е никак лесна, понеже Кейхил най-вероятно ще чака шанса си от пейката и в трите мача от груповата фаза срещу Франция, Дания и Перу. Въпросът е дали холандският селекционер Бертван Марвайк ще го хвърли в битката, предвид годините и кондицията му.

Кейхил има едва 159 минути футбол на клубно ниво през изминалия сезон с екипите на Мелбърн Сити и Милуол. За сметка на това заби 11 гола в 22 мача от квалификациите за Мондиал 2018. Освен това е автор на 5 от всичките 11 попадения на Австралия на световни първенства.

На мондиала в Германия през 2006 отбеляза късни два гола, за да донесе победата над Япония с 3:1, ключова за класирането в елиминациите.

Четири години по-късно в Южна Африка се разписа при успеха 2:1 над Сърбия, който обаче не стигна за излизане от групата.

В Бразилия през 2014 г. опъна мрежата на Чили, а голът му от воле срещу Холандия бе истински шедьовър.