Швейцария - Франция, среща от Група А на Евро 2016, стадион "Пиер Моро", 22:00 часа българско време. Пряко в Gol.bg

Вероятни състави

ШВЕЙЦАРИЯ: Зомер, Лихтщайнер, Шер, Джору, Родригес, Бехрами, Джемаили, Джака, Шакири, Сеферович, Мехмеди

ФРАНЦИЯ: Лорис, Саня, Рами, Кошчелни, Евра, Погба, Кабай, Матюиди, Гризман, Жиняк, Пайе

Прогноза на Gol.bg:
Битката в този мач ще бъде за първото място в групата. При точка днес французите ще си гарантират финиш на лидерската позиция. "Петлите" до момента имат 2 победи в груповата фаза, а това е последният им мач от нея. В предишните две срещи страната стигна до успехите си след късни голове.

При победа днес швейцарците ще финишират на първото място, а с реми ще си бетонират втората позиция в класирането, която ще им осигури класиране напред. 

Швейцарците могат да бъдат без Бехрами, който има травма в коляното, а пък от друга страна Емболо вероятно ще седне на пейката и на неговото място ще се появи в атаката Сеферович.

Дешан също може да направи някои промени, като има голяма вероятност Жиняк да бъде титуляр.

Това ще бъде 38-ата среща между двете страни, като Франция е спечелила 16 от тези мачове, докато швейцарците имат 12 победи.

Франция и Швейцария са в една група за четвърти път през последните седем големи турнира (Евро 2004, Мондиал 2006, Мондиал 2014 и Евро 2016).

Освен това французите са без загуба в предишните си три мача на големи форуми срещу този противник, като го победиха на Евро 2004 и Мондиал 2014, но през световното, през 2006 година, стигнаха само до реми.

Нашата прогноза е успех за домакина на турнира Франция с един гол.

Резултат: Швейцария - Франция 0:1