Арсенал - Кардиф, двубой от 24-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Емиратс", начало: 21:45 часа българско време.

Групата на Арсенал: Лено, Чех, Мартинес, Дженкинсън, Лихщайнер, Мустафи, Мавропанос, Колашинац, Монреал, Мейтланд-Найлс, Джака, Елнени, Торейра, Иуоби, Йозил, Лаказет, Обамеянг, Нкетиа

Прогноза на Gol.bg:

Арсенал продължава борбата за попадане в четворката. В последния кръг успя да скъси дистанцията на три точки от нея, побеждавайки един от преките конкуренти Челси с 2:0 като домакин. 

В своя следващ мач обаче "артилеристите" допуснаха загуба, макар тя да бе в турнира ФА Къп и отстъпиха с 1:3 у дома срещу Манчестър Юнайтед. Това им бе третата загуба като домакин този сезон. 

Другата бе турнира за Купата на Лигата от Тотнъм, а в началото на сезона загубиха тук и от Манчестър Сити в мач от Висшата Лига. Като домакин в първенството лондончани са с баланс от девет победи, две равенства и само въпросната загуба от Сити.

Мениджърът Уанай Емери има известни кадрови проблеми, като някои от тях станаха факт в петък вечер. Сократис и Лоран Кошчелни се контузиха, а Роб Холдинг, Дани Уелбек и Хенрих Мхитарян продължават да лекуват травми. Интересна е ситуацията около Месут Йозил, който не се нрави на Емери, но все пак получи шанс за изява срещу Юнайтед.

Кардиф излиза за първи двубой след трагичния инцидент с Емилиано Сала. Новото попълнение трябваше да пристигне в Уелс в понеделник, но това така и не се случи. Самолетът, на който бе аржентинският футболист, изчезна безследно от радарите. Това бе голям шок за тима, който и без друго изпитва затруднения в английския елит.

Отборът се намира на незавидното 18-о място, което е в зоната на изпадащите. За последните седем кръга Кардиф успя да запише една победа, която бе с 1:0 като гост над Лестър. 

Това си остава и единствения успех на отбора като гост до момента. В останалите си десет вивити от първенството регистрира само две равенства и цели осем загуби. 

Притеснително е и това, че Кардиф няма отбелязан гол в последните си четири мача, в които регистрира три загуби и едно равенство. Една от загубите бе като гост на Джилингам в турнира ФА Къп.

Прогноза: Арсенал - Кардиф 3:1