Селекционерът на Италия Роберто Манчини очаква Северна Ирландия да бъде най-тежкото предизвикателство за отбора му в трите квалификационни мача за световното първенство в Катар през 2022, които включват и гостуване в София.

"Адзурите", които са в серия от 22 мача без загуба под ръководството на Манчини, приемат Северна Ирландия в Парма в четвъртък на старта на световните квалификации.

"Първият мач е най-труден. Това е първият ни двубой от пет месеца насам и е срещу труден съперник", заяви Манчини на пресконференция.

"Те са силни физически и имат много играчи, които играят във Висшата лига. Знаем, че не можем да сбъркаме по пътя към Световното първенство, трябва да направим най-доброто, което можем в тези три мача, за да започнем добре", добави той.

След това Италия пътува до България на 28 март и до Литва три дни по-късно, но остава неясно дали играчите на Интер ще бъдат на разположение на националния отбор. Николо Барела, Стефано Сенси и Алесандро Бастони бяха повикани от Манчини, но положителни тестове за коронавирус в отбора на Интер доведе до отлагане на мача от Серия "А" срещу Сасуоло в събота и местните здравни власти забрани на играчите да се присъединят към националните си отбори.

"Очакваме да видим какво ще се случи. Изглежда, че те ще бъдат свободни, като се има предвид, че останалите играчи на националните отбори са заминали за други дестинации. Ще видим дали е възможно да ги вземем в тима между днес и сряда", каза още Манчини.

Той вече има в щаба си и бившият полузащитник на Италия и Рома Даниеле де Роси, световен шампион от 2006 година.

"Щастливи сме, че е с нас. Той беше важен играч в италианския футбол и имахме нужда от някой, който да ни помогне. Като се има предвид, че иска да бъде треньор в бъдеще, това също ще бъде полезно за него", добави Манчини, цитиран от БНР.

Полузащитникът на Челси Жоржиньо ще бъде извън състава на Италия заради контузия на коляното.