Собственикът на новака в Серия А Монца - Силвио Берлускони, обеща цял автобус с проститутки в съблекалнята на футболистите, ако успеят да победят някой от грандовете в италианското калчо до края на сезона.

Бившият премиер на Италия даде обещанието по време на коледното тържество на отбора, а изказването му е записано на видео и разпространено в социалните мрежи, пишат местните медии.

"Казах на момчетата...сега ще играете с Милан, Ювентус. Ако спечелите срещу един от тези топ отбори, ще ви докарам автобус пълен с к...и в съблекалнята", каза 86-годишният Берлускони с микрофон в ръка под бурните овации на присъстващите на тържеството.

Изказването на колоритния бизнесмен предизвика вълна от възмущение в италианските медии.

"Шега с лош вкус, която ви оставя безмълвен", коментира депутатката от опозиционната центристка партия Италия Вива - Даниела Сбролини, пише Ройтерс.

Силвио Берлускони беше обвинен през 2011 година за секс с непълнолетна проститутка в едно от неговите прословути партита. По-късно е оправдан, след като спечели обжалването с мотива, че не е знаел, че е непълнолетна.

Берлускони, който притежаваше Милан в продължение на три десетилетия, купи Монца през 2018 година. В момента отборът, в който играе и българският защитник Валентин Антов, е 14-ти в Серия А.

Снимка: БГНЕС