Юрген Клинсман сензационно хвърли оставка като треньор на отбора, въпреки мащабните планове на столичани да се превърнат съвсем скоро в една от водещите сили в Бундеслигата.

Специалистът е информирал шефовете си едва днес, пише вестник "Билд". Александър Нури поема първия отбор до намирането на нов наставник.

"Ние останахме много изненадани от развитието на нещата тази сутрин. Особено след ползотворната съвместна работа и доверието, което имаше между нас. През зимата бяха много активни на пазара и нямаше знак, че това ще се случи", заяви директорът Михаел Преец.

Както е известно, "старата дама" се оказа най-активният клуб на пазара в целия свят през месец януари, пръскайки 78 милиона евро за нови попълнения, както отбеляза наскоро и журналистът в Gol.bg Веселин Коларов.

Според информация на вестник "Билд" и списание "Шпорт Билд", Клинсман е искал да има яснота как ще продължи съвместната работа, но босовете са му казали, че искат да видят как ще се развие сезонът.

"Когато си треньор се нуждаеш от пълното доверие на ръководството. Особено в борбата за оцеляване са важни единството и концентрацията. Те не са ни гарантирани и затова не мога да достигна своя потенциал като треньор тук. Няма как при тези обстоятелства да нося отговорността", обясни световният шампион от 1990 година.