Капитанът на РБ Лайпциг Вили Орбан не очаква Байерн (Мюнхен) да си върне толкова бързо доминиращата роля, колкото бяха баварците през последното десетилетие. През тази кампания тимът от Мюнхен предаде титлата на Байер (Леверкузен), който път триумфира с първа Сребърна салатиера.

"Очаквам процесите в Байерн да продължат. Идва нов треньор, промени в състава – това не се решава за една нощ. Байерн винаги е силен, но според мен няма да бъде толкова доминиращ, колкото беше през последните 10 години “, каза Орбан пред седмичника "Шпорт Билд".

Байерн спечели 11 последователни титли в Бундеслигата, но сега единствената им надежда за трофей е Шампионската лига. Там те са на полуфинал и ще се изправят срещу Реал Мадрид, като първата среща е тази вечер.

По отношение на треньорския пост, напускането на Томас Тухел е ясно, търси се негов заместник, а като фаворит номер 1 за момента се очертава Ралф Рангник – национален селекционер на Австрия.

Орбан, който е национал на Унгария и е работил в РБ Лайпциг с Рангник коментира слуховете така: "От моя опит в Лайпциг, мога да кажа, че Рангник е топ-треньор. Той има ясна идея как да играе футбол и има способността да развива млади играчи. Не знам дали има толкова много хора, които съчетават тези две умения".

Анализирайки шансовете на РБ Лайпциг да се намеси в битката за титлата, както това направиха от Леверкузен, унгарският здравеняк не вярва, че те имат сериозни шансове. И няма как да се възползват от слабостта на Байерн, поради катаклизма, през който отборът премина миналото лято. С напускането на Йошко Гвардиол, Конрад Лаймер, Доминик Собослай и Кристофър Нкунку отборът загуби четири важни стълба в скелета на състава.

"Не бяхме в състояние да се състезаваме до самия връх поради изходящите трансфери, но направихме най-доброто досега, което бяхме в състояние да направим“, каза Орбан.

РБ Лайпциг достигна до 1/16-финал на Шампионската лига и е готов да играе отново в надпреварата през следващия сезон, тъй като е в местата, даващи това право.