Новият треньор на Арсенал Унай Емери подкрепи Месут Йозил след проблемите на халфа в родината му Германия. 

Футболистът се отказа от националния отбор в края на миналата седмица заради отношението, което е срещнал в Германия след снимката с турския президент Реджеп Ердоган.

В пространно писмо Йозил посочи, че е усетил "расизъм и неуважение" към себе си.

"Арсенал е домът на Йозил и той се чувства добре тук. Всички сме зад него и се радваме, че започва подготовка за новия сезон. Уважавам неговото решение, той е зрял човек и сам преценява. Не сме говорили, защото дойде скоро за лагера ни", каза Емери.

Баският специалист предпочете да не влиза в полемики с хората, които разкритикуваха Йозил за действията му. Според Емери германският футболист е силен психически и случката няма да се отрази на представянето му за Арсенал.

"Виждам как работи, колко е отдаден. Убеден съм, че го очаква един много силен сезон с нас", добави Емери, цитиран от "Дневник".

Йозил предизвика вълна от реакции в Германия след отказването си от националния отбор. Германското правителство му отговори, че "повечето турци в страната са добре интегрирани", докато президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес беше дори още по-краен в изказването си.

Турският президент Реджеп Ердоган коментира във вторник, че "отношението към Йозил е расистко и неприемливо".