Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че неговият отбор не трябва да бъде съжаляван и че е отпаднал заслужено от Челси за ФА Къп снощи.

Безапелационният лидер във Висшата лига започна да се клати сериозно, тъй като записа второ поредно поражение, след като преди дни допусна първата си загуба във Висшата лига този сезон при шокиращото 0:3 от борещия се за оцеляване Уотфорд.

"Наистина бих се радвал, ако спрете да споменавате за загубата ни от Уотфорд. Снощи заслужавахме да загубим, защото Челси вкара два пъти, а ние допуснахме големи грешки и при двете им попадения", коментира Клопо.

"След това мачът напълно отворен. Ние имахме три или четири поредни удара един след друг през първото полувреме и Садио Мане беше близо до вкарването. Направихме промени заради интензитета на мача. Имахме нужда от свежест. Момчетата реагираха добре и ми хареса, но вторият гол е проблем."

"В същото време Челси се защитаваше добре физически. Трябва да сме готови за тези моменти, защото преди гола Адриан направи страхотно спасяване. На моменти Челси страдаше.  Голяма част от мача ми хареса, но сме наясно, че трябва да се подобрим."

"Не става дума за съдба или за това, че не се получава тук и там. В основата на всичко сме ние самите и сега трябва да поемем в правилната посока. Това не бяха най-добрите три седмици за нас, но сега имаме шанса да направим най-добрите три седмици от сезона си. Това е планът ни."

"Изобщо не мислим за Атлетико Мадрид, а само за Борнемут. Те се борят много добре и се справиха прекрасно срещу Челси. Няма нужда да ни съжалявате в момента. Ние пак ще печелим мачове. И това е нещо, което искаме да направим отново още в събота", допълни Клоп.