Английската Висша лига ще последва примера на Белгия и ще обяви своя водач в таблицата за шампион, убеден е спортният директор на Удинезе Пиерпаоло Марино.

Както е известно, преди дни в Белгия взеха решение, че сезонът няма да се доиграе, а титлата отива за временния лидер в таблицата Брюж. Ако тази схема проработи и на Острова, Ливърпул ще получи първа титла от 1990 година насам.

Мърсисайдци водят с космическите 25 точки на шампиона Манчестър Сити и се нуждаят максимум от две победи в оставащите си девет мача от кампанията, за да грабнат трофея.

"Белгийското първенство вече определи шампиона си и прекрати сезона, въпреки заплахите за санкции от УЕФА. Във Висшата лига ще вземат същото решение, защото ситуацията става много, много сериозна", заяви Марино пред Sportitalia.

"Аз просто се надявам отново да се наслаждаваме на футбола след пандемията от коронавирус. Няма значение колко дълго време ще отнеме, просто трябва да излезем от тази опасна зона. Аз се тревожа за следващите кампании, не само за този сезон", добави шефът на Удинезе.

Както е известно, вчера президентът на УЕФА Александър Чеферин успокои Ливърпул и обяви, че няма как титлата на мърсисайдци да бъде отнета. Доскоро в интернет пространството циркулираше вариант сезонът да бъде анулиран, но тази вероятност вече граничи с нулата.