Легендарният бивш защитник на Ливърпул Стив Никол разкритикува играта на шампионите в отбрана при трудната късна победа с 4:3 над новака Лийдс.

Сред грешниците беше дори босът на дефанзивния вал Върджил ван Дайк, който допусна детинска грешка при втория гол на Лийдс.

"Защитата на Ливърпул се опитва да притиска противника почти до центъра на терена и не можем да кажем, че това беше "един от онези дни", защото видяхме един огромен, фундаментален проблем", заяви Никол пред ESPN.

"При тези грешки се видя какви проблеми стават и пред Ливърпул стои един голям проблем, ако не бъде разрешен скоро. Няма значение колко са добри като единици, те трябва да защитават като група и в момента не го правят."

"Говоря за четиримата в отбрана. Клубът към успеха през миналия сезон беше, че те бяха задружни и действаха като едно цяло. Те са последната линия пред вратата. Сега са по целия терен и не са компактни. Когато мислиш за себе си, а не за дефанзивната линия, виждаме какво се случва - една пълна бъркотия", завърши Никол.