Шансовете на Ливърпул за спечелване на четири трофея в рамките на този сезон ще станат по-ясни в неделя, когато Манчестър Сити играе последното си гостуване за сезона, заяви треньорът на "червените" Юрген Клоп. Неговият отбор вече е победител в турнирите за Купата на ФА и Купата на Лигата, а освен това е на финал в Шампионската лига срещу Реал Мадрид. Сити обаче има преднина в първенството преди днешния си мач срещу Уест Хем.

"Ще видим какво ще стане. Ще започна да мисля по този въпрос, ако те загубят срещу Уест Хем. Ако ли не, ние пак ще опитаме да ги настигнем", каза цитираният от БТА Клоп след победата срещу Челси с дузпи във вчерашния финал в Лондон.

Манчестър Сити има преднина от три точки и седем гола в първенството, така че Ливърпул разчита на загуба на шампионите днес и евентуално разгромна победа срещу Саутхемптън във вторник. Само по този начин "червените" ще могат да атакуват титлата през следващия уикенд.

Клоп заяви, че най-вероятно ще му се наложи да прави промени в състава за мача със "светците", тъй като нападателят Мохамед Салах и защитникът Върджил ван Дайк получиха леки травми в двубоя срещу Челси. 

"Мисля си обаче, че и при двамата всичко ще бъде наред", добави германският треньор. Клоп не пропусна да похвали Луис Диас за играта му в мача срещу Челси. Колумбиецът, който бе привлечен през януарския трансферен прозорец, бе най-опасният играч на Ливърпул, но направи няколко пропуска и дори удари греда.

"Луис е страхотно момче и великолепен футболист. Заслужаваше напълно да вкара в този мач. Той пасна на отбора ни още от първия ден, а това го могат само много, много специални играчи", завърши мениджърът на Ливърпул.