Треньорът на Фейенорд Арне Слот е фокусиран върху това да завърши сезона силно в Ередивизи с клубния си тим, но очаква скоро да бъде официално обявен за новия мениджър на Ливърпул. Мърсисайдци продължават да водят разговори относно назначението на 45-годишния специалист, след като Фейенорд отклони първоначалната оферта.

"Седя тук пред вас с емблемата на Фейенорд на гърдите ми, така че пресконференцията трябва да е насочена върху Фейенорд", каза той на днешната си среща с медиите.

"Казах преди, че съм уверен, че нещата ще се получат. Не знам кога ще стане това. Но очакванията ми са да се стигне до споразумение между Ливърпул и Фейенорд. Просто смятам, че ще бъде по-подходящо да бъдат зададени след края на сезона, защото все още съм зает с Фейенорд тук, а Ливърпул има да довършва своя сезон във Висшата лига", добави наставникът.

Запитан относно това дали е финализирана сделка за това той да замени Юрген Клоп на "Анфийлд", Слот сподели: "Не сме потвърдили все още нищо на този етап. Докато това е така, не смятам, че е справедливо към клуба, където работя сега, или към клуба, в който мога да отида (Ливърпул), да говорим за това. С радост ще отговоря на всички въпроси веднага щом всичко бъде официализирано. Имам цялата увереност на света, че това ще се случи, но за момента не е потвърдено. Ако това продължи, пресконференцията ще бъде неприятна", каза още треньорът на Фейенорд.

Той направи отбора шампион на Ередивизи преди година, а през тази завоюва и Купата на страната. През 2022 Фейенорд отстъпи на Рома във финала на дебютното издание на Лигата на конференциите.