Барселона зависи изцяло от суперзвездата си Лионел Меси и това се видя ясно в мачовете срещу Севиля и Хетафе, където аржентинецът не блесна, а каталунците взеха само една точка.

33-годишният Лео има само един гол на сметката си този сезон и показателите му определено започват да спадат. Което видимо се отразява на резултатите на тима.

През миналия сезон той имаше 25 гола на сметката си в Ла Лига - неговият най-нисък показател от една декада. В Шампионската лига пък завърши кампанията само с три попадения - неговият най-нисък резултат от 15 години, отбелязва вестник "Марка". 

В цели 17 от 33 шампионатни мача през миналия сезон Меси не успя да се разпише. Нивото изглежда нетипично ниско и през последните седмици. Дори треньорът Роналд Куман си позволи да каже, че очаква аржентинецът да играе по-добре.

В Каталуния се питат дали това наистина е последният сезон на разочарования Лео на стадион "Ноу Камп". Той искаше да си тръгне като свободен агент през лятото, влизайки в задочна война с президента Хосеп Мария Бартомеу.

След това звездата понесе нов удар, виждайки как близкият му семеен приятел и партньор в атака Луис Суарес беше принуден да напусне в посока Атлетико Мадрид. Меси не изглежда щастлив, а по традиция в такива случаи от това страда целият отбор.