Барселона и Байерн Мюнхен излизат днес един срещу друг в най-очаквания сблъсък на първия кръг от груповата фаза на Шампионската лига за сезона.

Каталунците не са забравили срамното поражение с 2:8 от баварския колос миналата година. Тогава на португалска земя Лео Меси и компания бяха пометени на четвъртфиналите, а днес Барса ще бъде без най-голямата си легенда.

 

Свободният трансфер на Бълхата в ПСЖ и финансовите проблеми на "блаугранас" не дават големи надежди за "испански" успех на "Ноу Камп" тази вечер. 

Вестник "Абендцайтунг" дори извади 8 причини защо Байерн отново ще разбие своя голям противник.

 

1. Барса е любимият противник на Томас Мюлер.

Световният шампион за 2014 година има цели шест гола в пет мача срещу този опонент в турнира на богатите. Няма друг футболист, който да е наказвал Барса толкова често в Шампионската лига.

2. Байерн е силен далеч от дома.

Баварците нямат загуба в последните 19 двубоя извън Германия, постигайки цели 14 победи. При последната им визита беше изкована победа с 1:0 срещу ПСЖ в Париж, но загубата с 2:3 в Мюнхен детронира германския колос. Тогава все още важеше правилото за повече вкарани голове на чужд терен.

3. Липсата на Меси.

След 21 години в Каталуния аржентинецът си стегна багажа и мнозина са убедени, че Барса няма да запълни бездната в близко бъдеще. Лео се превърна в най-успешния футболист в историята на клуба с 35 спечелени трофея и 682 вкарани попадения.

 

4. Охладнялата фенска любов.

Привържениците на Барса още са шокирани от раздялата с Меси. За мача днес стадион "Ноу Камп" ще може да приеме едва 57 000 души, но се очаква да бъдат заети не повече от 40 000 места. Само допреди няколко години този факт можеше да се смята за фантастика, но интересът към големия мач наистина е малък в Барселона.

5. Байерн има "магьосник" - Джамал Мусиала.

18-годишният полузащитник на гостите се намира в невероятна форма и изригна с гол и асистенция при победата с 4:1 над РБ насред Лайпциг. Твърде вероятно е да го видим като титуляр днес и едва ли тромавата защита на каталунците ще може да го спре.

6. Барса има проблем с атаката.

Четирима от нападателите на отбора са контузени. Треньорът Роналд Куман няма да може да използва Серхио Агуеро, Осман Дембеле, Ансу Фати и Мартин Брайтуайт. Опциите са само Мемфис Депай и Люк де Йонг.

7. Отборът на Куман няма ритъм и игрова практика.

За последно "блаугранас" играха в Ла Лига преди две седмици, тъй като мачът със Севиля беше отложен. В същото време Байерн смаза РБ Лайпциг на негов терен и даде заявка, че ще гази съперниците на всички фронтове и на всеки терен.

8. Байерн е във форма и настроение на старта в Шампионската лига.

Баварците неизменно печелят последните 17 откриващи мача за отбора в турнира. А головата разлика в тях е повече от внушителна - 42:2.

 

Превод на Gol.bg