Левски е на път да се откаже от спонсорски договор, който носи един милион лева на клуба. Става въпрос за споразумението със спортната екипировка "Макрон".

Решението е лично на новите собственици Наско Сираков и Тити Папазов, твърди Спортал. Не е изключено този ход да доведе и до съд между двете страни. На там отиват нещата и с вече бившия треньор Петър Хубчев и екипът му.

Те искат да получат обезщетение, докато от Левски им предлагаха компенсация от 2-3 заплати. Хубчев обаче отказа и настоява да получи цялата сума до края на договора си, която по неофициална информация е  360 000 лв. Отделно Георги Донков, Левон Апкарян и Армен Амбарцумян също искат пълните заплати до края на контрактите си.

Иначе Левски подписа договор с "Макрон" през миналия декември. Той е за период от три години, като влезе в сила от 1 юни тази година. Интересното е, че клубът още през март е направил поръчка на стойност 135 000 лева, която обаче не е платена, тъй като Левски вече беше в много тежко финансово състояние. Именно тази сума обяви Наско Сираков на представянето си, когато съобщи, че "сините" имат въпросното задължение към фирма за спортна екипировка.