Левски е на път да подпише договори с два нови спонсора. Официално имената на компаниите не бяха споменати, но от клуба ще направят това в началото на следващата седмица.

Вчера на "Герена" са били забелязани представители на новите инвеститори, които са били в компанията на мажоритарния собственик Наско Сираков и на изпълнителния директор в оставка Павел Колев.

Заедно с тях е бил и Благой Георгиев, който се смята, че е връзката на клуба с бъдещите спонсори.

Преди време се появи информация, че бившият национал е довел руски инвеститори, които да помогнат на Ботев Пловдив, но пред "Тема Спорт" той сподели, че е приятел с Антон Зингаревич, ала не е връзката между него и жълто-черните.

Очаква се след влизането в сила на договорите сините да започнат да изчистват бързо най-належащите плащания. В това число се включват и заплатите на футболистите, които не са получавали възнагражденията си от началото на годината.

Павел Колев е уверил футболистите, че още другата седмица ще получат дължимите им заплати и това ще се случи без Левски да зависи от парите по трансфера на Найджъл Робърта в американския Ди Си Юнайтед. Поради липсата на плащания от "Герена" си тръгнаха Ребин Сулака, Тома Даске, Файсал Рерас и Насиру Мохамед.

И вчера Наско Сираков не излезе с изявление за ситуацията в Левски. По-рано той бе обещал, че в седмицата на най-светлия християнски празник Великден ще представи пред синята общественост всички подробности за случващото се в клуба.

Днес треньорът на отбора Славиша Стоянович ще излезе от карантината, в която бе поставен след изписването му от Военномедицинска академия. Сръбският специалист прекара в дома си 14 дни и днес ще премине през контролен преглед в болничното заведение.

Медицинският екип, който се грижеше за него, ще прецени как ще продължи възстановяването му и ще сподели кога той ще може да се завърне начело на сините, пише "Тема спорт" и припомня, че Славиша Стоянович бе приет по спешност във ВМА след усложнение от COVID-19.

Той престоя в болничното заведение повече от две седмици, а медиите в Сърбия съобщиха, че състоянието му се е влошило, но от Левски побързаха да успокоят феновете, че тази информация не е вярна. В негово отсъствие помощник-треньорът Живко Миланов води сините в двубоите от първенството. В щаба му се присъедини и бившият капитан на столичани Веселин Минев. В следващите дни предстои да се вземе решение дали той ще остане на "Герена".

Междувременно Миланов привика още един юноша да тренира с първия отбор, а именно 19-годишния Богдан Костов. Младокът може да играе на всички позиции по десния фланг. По-удобната за него е крило, но добре се справя и като краен защитник.

В последните двубои Миланов залага на десния фланг на отбраната на Ивайло Найденов, но той понася много критики за представянето си. Като бек може да играе и дошлият под наем от кипърския АПОЕЛ Драган Михайлович, но в последно време швейцарецът по-често е използван като крило. С повиквателната за Богдан Костов Миланов цели да има още опции за десния фланг след напускането и на Насиру Мохамед.

Добрата новина от спортно-техническа гледна точка е, че лазаретът на сините вече е почти празен, след като Матео Стаматов започна тренировки наравно с отбора, а скоро това трябва да стори и Симеон Славчев, който изкара инфекция от COVID-19. Вече готов за игра е и Начо Монсалве. Близо до завръщане на терена са и близнаците Борислав и Радослав Цоневи.