Главният акционер на Левски Наско Сираков спази обещанието си и разясни ситуацията на "Герена". За целта легендата използва официалния сайт на "сините", където беше публикувано неговото изказване.

В текста Сираков признава, че клубът може да има проблеми с лиценза, но се очаква мощен инвеститор.

Съобщението от Наско Сираков без редакторска намеса:

Скъпи привърженици на Левски,

В навечерието на един от най-светлите празници на християните – Великден, искам да Ви запозная с последните важни събития около любимия ни клуб. Преди около година, когато поех Левски благодарение на огромната Ваша подкрепа, имах няколко опции, за да успея да извадя клуба от най-тежкото състояние, в което беше изпаднал в своята вековна история.

Заварих го с дългове от над 30 млн. лв. и пред фалит. Моята основна задача беше да не позволя да се стигне дотам, както Ви обещах на първото си интервю като собственик. С днешна дата Левски няма проблем да завърши участието си в първенството, но големият проблем от натрупаните стари задължения и неплащането им застрашава лиценза на клуба за следващата година. Няма да се спирам на неизплатените заплати на футболисти, треньори, администрация преди моето идване, както и към клубовете за покупка на футболисти и загубени дела във ФИФА. Няма да се спирам и на заплатите, които дължим в момента на сегашния отбор, треньори и администрация. Повечето неща са известни на нашата синя общност. Разбира се, ще използвам случая да благодаря на всички, които без пари не пестяха сили и сърце и играха, и работиха за любимия клуб. Благодаря Ви! Историята ще оцени направеното от Вас.

През тази една година не спирахме да търсим спонсори и рекламодатели. В нито един момент не съм се съмнявал, предполагам така както и Вие, че ще намерим такива. За жалост на този етап те са твърде недостатъчно за тежкото състояние на Левски и огромният проблем с нашия лиценз отново е на дневен ред. За мен, както и за Левски, най-добрият вариант беше да намерим стратегически инвеститор, който да поеме натрупаните през последните 10 години огромни задължения, да инвестира в нов стадион, в ДЮШ и в отбор, който да върне Левски там, където му е мястото – и в България, и в Европа.

В момента съм в заключителни разговори с мощен чужд инвеститор, който е готов да вложи колкото е необходимо за направата на нов стадион, за изграждането на силен отбор и ДЮШ, и погасяване на дълговете. В много кратък срок след празниците ще запозная всички Вас с всички условия, които съм поставил, както и гаранциите за бъдещото на любимия ни Левски. Разбира се, ще искам Вашето съгласие, одобрение и подкрепа, за да сложа подписа си на финализиран договор. Левски не е мой, а е наш!

Желая на цялата левскарска общност обединение, вяра и силна любов в името на нашата светиня Левски! Бъдете здрави и светъл празник!

Ваш Наско Сираков

01.05.2021