Треньорът на Левски Станимир Стоилов призна за много проблеми в отбора, свързани с настоящата кадрова криза.

"Общо взето всичко е наред. Отсъстват доста играчи. Натиснаха ни травми и леки болести. Тази седмица сме се разпуснали. Тренираме около шест-седем човека. Децата също тренират с мъжкия отбор и мога да ги гледам, това е позитивното", коментира специалистът пред Дарик радио.

"Има някакъв съвсем минимален напредък. Аз не си затварям очите пред проблемите. Искам да изчистим всички игрови моменти. Видях отбор, който държи противника в собствената си половина. Опитва се да контролира мача. Видях и неуравновесеност в отбора. Има наченки да направим първите стъпки към много по-добро представяне. Колкото и да не ми се иска, на футболистите постоянно казвам, че все още не отговаряме на името на Левски. Старанието е огромно. Въпросът е докъде ще стигнем. Няма да се уморя да си затварям очите, докато не станат достатъчно добри, докато отборът не отговаря на критерия Левски. Не се притеснявам, когато моите футболисти ме мразят. Ще ме заобичат, когато дойдат добрите резултати."

"Като футболист знам какво значи треньор в Левски. Това беше най-високото ниво в клуба и всички сме се съобразявали. Много от тях не са сред живите. Те бяха институция в клуба. В последно време Левски измести акцента на най-важния човек в спортно-техническата част. Започнахме да се съобразяваме с футболисти и лични интереси, но не уважавахме достатъчно треньора. Ако върнем левскарските правила, всичко ще е наред. Няма да се спра пред нищо, даже някой да остане недоволен или сърдит."

"С хората, с които съм работил дълги години, нямаме нужда да уточняваме тренировки. Всичко се знае само с една дума. Важно е да има единомислие. Опитваме се да обучаваме новите хора и да ги въвеждаме в нашите правила. Едно обръщане във футбола е повече от 5 метра бягане. Когато аз не съм доволен, взимам мерки. До Нова година ще имаме яснота по всички въпроси."

"За да спасим Левски, трябва да се правят всякакви видове жестове. Не съм привърженик да правим големи селекции. Ще се опитаме да надграждаме всяка година. Надявам се футболистите да защитят по най-добрия начин името на отбора. Ако те играят на ниво, аз ще съм най-щастливия човек. Вече два месеца се обучаваме. Виждам желание. Има недоверие, но те са на лична основа."

"Не съм отписал никого. Шелис е в лошо психологическо състояние. Футболът е игра на грешки и загубихме много мачове. В момента, когато се върне в нормално психическо състояние, ще го ползвам отново. Отписвам играчи, които не спазват моите правила, правилата на Левски."

"Най-големият ми проблем в момента е да ги убедя, да им влезем в главите. Опитваме се. Надявам се с повторението всичко да изчистим. Давам по-дълъг период на всички. Вярвам им безрезервно на тях и на треньорската работа. Ако те правят това, което аз искам на терена, няма да имаме проблеми. Не можем да дадем цялата информация. Всеки ден добавяме малко и малко, за да не стане тотална каша. Не можеш наведнъж да предадеш огромно количество знания. Първо искам да оправя играта във фаза защита. В последните няколко мача има напредък. Противникът не създава достатъчно моменти", добави Стоилов.