Руски клуб е изпратил оферта за правата на централния защитник на Левски Хосе Кордоба, пише „Тема Спорт“. Тя е на стойност 2 милиона евро.

Предложението ще бъде разгледано обстойно от ръководството на сините. Интересното е, че през миналата зима Хосе бе желан силно от Сочи. Тогава руснаците бяха готови да извадят 2.5 милиона евро плюс 10 процента от евентуална бъдеща продажба на панамския национал.

Предложението бе в края на трансферния прозорец, при това чрез sms и тогава до сделка не се стигна. Преди това пък имаше писмено предложение от Брьондби. То бе в размер на 2 милиона евро за Кордоба. Тези суми бяха разкрити от вече бившия изпълнителен директор на клуба Иво Ивков. Мажоритарният собственик Наско Сираков обаче не ги прие.

Засега от „Герена“ няма да бързат с отговора си към руския клуб, защото се надяват да получат още по-примамливи предложения за 22-годишния футболист, който е несменяем титуляр.

При продажба на Хосе то Левски със сигурност трябва да се подсили през зимата с централен защитник. Още повече че договорът на Келиан ван дер Каап изтича през зимата. В полезрението на сините е бранителят на Локомотив Пловдив Хорхе Сегура, който прави силен есенен полусезон.

Снимка: Lap.bg