Крилото на Левски Фабио Лима е подвел треньора Николай Костов преди контролата със Спортист Своге (1:0) и по-късно се стигна до неговата контузия. Това се случи по време на паузата в първенството за националните отбори и 27-годишният футболист бе извън терена в следващите четири официални мача.

Николай Костов споделил, че не е искал да пуска в игра Фабио Лима заради лошите му показатели в контролата срещу Спортист Своге, съобщи „Трибуна Левски“. Бразилецът е заявил, че се чувства много добре, и е изразил желанието си да играе. Треньорът му се е доверил, след което още на първия спринт се улови за бедрото и получи разтежение.

Преди това изрично е бил предупреден да не действа по този начин, а повече да се пести. Лима се завърна на терена за домакинската победа над Берое с 1:0. Бразилецът започна като титуляр след това срещу ЦСКА (1:3), но логично бе сменен на почивката от сънародника си Евертон Бала заради разочароващото си представяне. Сега сините се надяват, че в паузата, която се получи между мачовете, Лима ще успее да възвърне формата си.