Общинският съветник Симеон Ставрев съобщи, че Столичният общински съвет е направил първа стъпка за отпушване на процеса по модернизацията на стадион “Георги Аспарухов“.

Иначе казано – Столична община е решила, че иска да придобие стадиона и прилежащите му терени, като дали това ще се случи, завити от държавата.

Ако държавата приеме и собствеността отиде в общината, тогава тя ще може да си партнира с Левски в процеса по изграждане на модерен стадион за отбора.

Ето какво написа Ставрев по въпроса със стадиона на сините:

Столичен общински съвет направи първа стъпка за отпушване на процеса по модернизацията на стадион “Георги Аспарухов“ – взе решение, че иска да придобие стадиона и прилежащите терени. На ход е държавата. Ако Министерски съвет не иска да прехвърли „Герена“ на Столична община, то е редно да каже как държавата си представя „Левски“ да получи нов стадион. В интервю за Капитал Наско Сираков изрази готовност клубът да намери инвеститор за строителство на стадиона при възмездно право на строеж и ползване. Така градът ще запази земята и самото съоръжение като собственост и няма да се случи схема като Пловдивския панаир, а общината ще има възможността да предложи на софиянци модерно съоръжение“.

Снимка: Lap.bg