Добра поличба има в мачовете между ЦСКА като гост на отборите от бившия съветски съюз. В четвъртък "червените" излизат да отстранят латвийския "Лиепая" след 0:0 в първия двубой.

Историята показва, че най-успелият ни тим почти не губи като гост в републиките. Само едно от трите поражения са били фатални. Преди 10 ноември 1989 година ЦСКА се изправя единствено срещу "Динамо" (Киев) през 1974 година и губи два пъти с по 0:1. Останалите две поражения са от отстранените след това "Шахтьор" (Донецк) - 1:2 и "Рига" - 0:1.

Стойчо Младенов пък има внушителната голова разлика от 7:2, когато води ЦСКА. Като футболист никога не е играл в бившия СССР, а като треньор не е губил мач там. Първият му евродуел начело на тича е гостуването на "Динамо" в Минск - 4:1 през 2002-а за Купата на УЕФА. Година по-късно Младенов минава като на парад и през арменския "Пюник" в Шампионската лига - 2:0. Следващите два двубоя са равенства, които за съжаление на "червените" завършват с отпадане - 1:1 срещу руския "Торпедо" и дузпи, както 0:0 срещу "Зимбру" в Молдова (1:1 в София).

ЦСКА е правил още 0:0 на терена на арменския "Арарат", пак 0:0 като гост на белоруския "Белшина", информира "Труд". Има победи с 2:1 над "Шахтьор" (Солигорск) и отново 2:1 над "Динамо" (Москва).

Валентин Антов и Ахмед Ахмедов са единствените контузени, които имат шанс да играят за ЦСКА край Балтийско море в четвъртък. Бранителят получи удар в лицето в първия мач срещу "Лиепая". Ахмедов пък е с разтежение от миналата седмица, но състоянието му се подобрява.